Hlavní obsah

Zlín - Karlovy Vary 3:4Vary pokračují v úspěšné jízdě, vyhrály i ve Zlíně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Okál 1 : 0
30. Kraft 1 : 1
34. Balán 2 : 1
35. Hluchý 2 : 2
38. Leška 3 : 2
57. Grof 3 : 3
65. Hanzlík 3 : 4

ZLÍN

Hokejisté Karlových Varů pokračují v úspěšném rozjezdu sezóny a v neděli ve Zlíně vyhráli po penaltách 4:3. Svěřenci Zdeňka Venery jako jediný tým ještě neprohráli v normální hrací době. Rozhodující penaltu proměnil Jiří Hanzlík.

Článek

V první třetině se čtyři tisícovky diváků branky nedočkaly. Hned na začátku třetí minuty se hostům naskytla první přesilovka, nicméně Berani se ubránili a navíc mohli při vlastním oslabení skórovat po úniku Rachůnka, ale jeho střela byla nepřesná. Obě mužstva hrála pozorně v defenzivě a gólmani všechny šance zneškodnili.

Vary v závěru první třetiny špatně vystřídaly, na ledě bylo šest hostujících hráčů a Berani hráli téměř minutu přesilovku čtyři na tři. Hosté však dobře bránili, když se ujala pouze střela Noska od modré čáry. Zlín promarnil dvě přesilovky v řadě a trest mohl přijít v 17. minutě. Z rychlého protiútoku nebezpečně pálil Procházka a po něm od modré bek Dobroň.

Ani úvod druhé části hry nenasvědčoval tomu, že by se ve Zlíně otevřela střelecká stavidla. Skóre se změnilo až v polovině utkání. Rachůnek vysunul Okála, zlínský kapitán přebruslil obránce hostí a rychlou bekhendovou střelou překonal Mensatora. Odpověď Energie byla rychlá a smrtící. Za třiadvacet sekund po závaru před bránou Kraft trochu šťastným obloučkem vyrovnal. Ve 35. minutě Berani opět vedli, když si Balán vyměnil puk s Pšurným, zpoza brány se protáhl před Mensatora a zamířil přesně k tyči. I tentokrát Karlovy Vary bleskurychle reagovaly, když ránu Grofa parádně tečoval Kristek.

Jenže domácí vytáhli další trumf. Leška naskočil z trestné lavice, a s Balaštíkem uháněli na jediného beka Energie. Ke střele se dostal Balaštík, ale neuspěl. Odražený kotouč ovšem zametl do sítě Leška a Berani opět vedli. V závěrečných sekundách druhé části se hostující Kraft ohnal po Zubíčkovi a oba se jali vysvětlovat si své názory ručně. Následný pěstní souboj vyzněl pro domácího zadáka, který svého o hlavu vyššího soka zasypal sprškou ran.

Západočeši v závěrečné třetině sahali po vyrovnání, nicméně ujalo se až v samotném závěru nahození obránce Grofa z poloviny kluziště, když kotouč vypadl Murínovi překvapivě až za brankovou čáru. Prodloužení rozhodující gól nepřineslo, a tak přišla na řadu trestná střílení. V nich se radovala Energie, neboť Košťál a Hanzlík penalty proměnili, zatímco za Zlín uspěl jen Hamrlík.

RI Okna Zlín - Energie Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdech (0:0, 3:2, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 31. Okál (Rachůnek), 35. Balán (R. Pšurný), 39. Leška (Balaštík) - 31. Kraft (Skladaný), 36. Kristek (Grof), 58. Grof (Duben), rozhodující nájezd Jiří Hanzlík. Rozhodčí: Jonák (Slov.) - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 9:5, navíc Zubíček 5 min. a do konce utkání - Kraft 5 min. a do konce utkání, Dobroň na 10 min. Bez využití. Diváci: 3982.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Zubíček (Ďurák), Vosátko, Lučka - Balaštík, Leška, Mokrejš - Okál, M. Čech, Rachůnek - Kubiš, Balán, R. Pšurný - Ondráček, F. Čech, Piluša. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Grof, Duben, Mudroch, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Hluchý - Zucker, Pech, Milan Procházka. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec