Hlavní obsah

Ikony na střídačce zázrak nezmohly. Trenérské provizorium ve Spartě má skončit sobotním polednem

Třinec/Praha

Po vyhazovu kouče Uweho Kruppa se na střídačku v trenérské roli premiérově postavily dvě sparťanské hokejové ikony, jenže ani dohled Petra Tona a Jaroslava Hlinky nedostal tým z krize. Páteční prohra 1:5 v Třinci je pro pražský celek už šestou z posledních sedmi extraligových utkání, v sobotu v poledne má být představen nový trenér.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva provizorní trenéři Jaroslav Hlinka a Petr Ton ze Sparty.

Článek

„Dořeší se to brzy. Žádné přestupy na poslední chvíli jsme neřešili. Mužstvo mělo výbornou první půlku sezony, tak věříme, že se to vrátí a výkony i výsledky zase půjdou nahoru," říká Hlinka, který je v pražském klubu sportovním manažerem.

Pokud se potvrdí zákulisní informace, měl by koučem být Miloš Hořava a obnovenou premiéru ve Spartě po devíti letech by tak absolvoval už v neděli proti Kometě, čímž trenérské provizorium tandemu Hlinka, Ton skončí. „Snažili jsme se hráče povzbudit, aby neměli hlavy dole. Právě v tom totiž vidím největší problém," připouští držitel zlata z MS 2001 Hlinka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hokejisté se radují z druhého gólu. Vlevo autor gólu Petr Vrána a vpravo Matěj Stránský.

„Na výkonu týmu se projevilo, že není úplně v nejlepší fazoně, ta pohoda tam chybí. Kluci jsou pod dekou. Z přemíry snahy potom někde propadají a dělají systémové chyby, že třeba najednou vyrazí dva na kotouč," naznačuje Hlinka, podle nějž Sparta dostává i moc gólů.

Mistra sice přestřílela, jenže za všechny tři své fauly zaplatila obdrženými brankami. Naopak ze sedmi svých přesilovek hosté nevytěžili vůbec nic, zahodili i 77 vteřin v pěti proti třem. „Děláme chyby, které nás utlumují a pak je složité shodit ze sebe tu tíhu nezdarů," lituje útočník Jiří Smejkal.

Především beznaděj v koncovce dokumentuje současný útlum třetího celku tabulky. „Jsme křečovití a nemáme lehkost," pozoruje Hlinka. „Spoustu minut točíme hru v pásmu soupeře, jenže bez efektu. Prostě nám teď nic nevychází. Puky odskakují z hokejek, prohráváme souboje. Nemáme ani moc štěstí, což se nedivím, protože tomu jdeme málo naproti," míní Smejkal.

Spartě v Třinci citelně scházeli zkušení obránci Košťálek, Jurčina a Piskáček. „Musíme začít víc hrabat a urvat už konečně nějaké upachtěné body," tvrdí Smejkal, jehož tým má teď před sebou sérii pěti domácích zápasů. „Ideální příležitost na to se zvednout," doufá Smejkal v návrat formy ještě před play off.

Reklama

Související témata: