Hlavní obsah

Sparta pod Hořavou udolala Kometu! Liberec i Plzeň vysoko prohrály

Praha
Aktualizováno

Vítěznou premiéru si připsal Miloslav Hořava v roli kouče hokejové Sparty, která v jednom ze šlágrů 43. kola Tipsport extraligy porazila Brno 4:3 v prodloužení. Pražané přesto vinou horšího skóre klesli na čtvrté místo za Třinec, protože Oceláři vyválčili tříbodové vítězství 3:2 na ledě předposledního Litvínova. Na něj už ztrácejí po výhře v derby v Hradci Králové 4:3 jen bod poslední Pardubice. Vedoucí Liberec veze porážku 1:4 z Mladé Boleslavi a ještě hůře dopadla druhá Plzeň ve Zlíně (0:4). Vítkovice ovládly důležitý souboj ze suterénu tabulky s Kladnem 3:0. Poslední postupovou pozici do předkola play off si upevnila Olomouc triumfem v Karlových Varech 4:2.

Mně se to hrozně líbilo, hráči chtěli, dřeli, chválil Spartu její nový trenér Miloslav HořavaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Liberec vede tabulku s luxusním náskokem osmi bodů, ale na ledě páté Mladé Boleslavi, s níž prohrál poprvé po pěti výhrách ve vzájemných duelech, neměl nárok. Po první třetině už prohrával o dva góly, ve druhé pak zvýšil v přesilovce první brankou v novém týmu Lukáš Kašpar. Výhru domácích pečetil v závěru Ondřej Najman, ale čisté konto gólmanovi Gasperu Krošeljovi ještě stihl pokazit Ronald Knot.

Spartu probral po sérii čtyř porážek až nový kouč Hořava. Pražané sice po obratu ještě prohospodařili dvoubrankový náskok, ale v prodloužení rozhodl svým druhým zásahem v utkání o jejich výhře Michal Řepík. Šestá Kometa prohrála poprvé po třech zápasech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Miloslav Hořava na střídačce Sparty během duelu s Kometou.

Plzeň sice drží stále druhou příčku, ale ve Zlíně nedala ani gól a prohrála už třetí zápas za sebou. To domácí Berani si po třech porážkách vysokou výhrou spravili chuť a udrželi devátou pozici. Dvakrát se v utkání trefil Antonín Honejsek.

Na Indiány se tak dotáhl na jednobodový rozdíl Třinec. Jeho obrat v hale předposledního Litvínova zařídil dvěma brankami Martin Růžička, který svým 250. zásahem v kariéře vstoupil do Klubu hokejových střelců.

Už jen bod tak na Litvínov ztrácejí lepšící se Pardubice, které se v derby vytáhly na finalistu Ligy mistrů. Zápas plný zvratů nakonec rozhodl v 52. minutě Jan Mandát. Dynamo vyhrálo tři z posledních pěti utkání, Mountfield po dvou výhrách vyšel bodově naprázdno. I ve čtvrtém východočeském derby v sezoně se tak radoval hostující tým.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Pardubic oslavují vítězství v derby s Hradcem Králové.

Desátou příčku zajišťující předkolo play off si upevnila Olomouc, které porazila Karlovy Vary popáté za sebou. Hanáci zadělali na úspěch na západě Čech už v úvodní čtvrthodině, kdy si vybudovali tříbrankový náskok.

Jedenácté Kladno zabředává do stále hlubší krize. I hvězdný Jaromír Jágr se stejně jako jeho spoluhráči ve Vítkovicích gólově neprosadil. Na úvodní trefu se čekalo více než polovinu zápasu, po níž dal nakonec vítězný gól Rastislav Dej.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna během duelu ve Vítkovicích.

Rytíři prohráli pošesté za sebou, na předkolo play off ztrácejí už deset bodů a musejí se spíše dívat pod sebe, protože Vítkovice na ně mají po čtvrté výhře za sebou už jen jednobodové manko.

Hokejová Tipsport extraliga - 43. kolo:
Hradec Králové - Pardubice 3:4
Branky: 9. Šalda, 21. Smoleňák, 48. Eklund  - 5. Kusý, 40. Kousal, 44. Blümel, 52. Mandát
Karlovy Vary - Olomouc 2:4
Branky: 22. Rohan, 37. T. Rachůnek - 5. Ostřížek, 9. Burian, 15. Knotek, 59. Musil
Litvínov - Třinec 2:3
Branky: 1. M. Hanzl, 15. Jarůšek - 10. M. Stránský, 13., 18. Martin Růžička
Zlín - Plzeň 4:0
Branky: 5. Dufek, 16., 44. Honejsek, 24. Sedláček
Sparta - Brno 4:3 v prodloužení
Branky: 22. Sukeľ, 30., 61. Řepík, 31. Říčka - 20. Zaťovič, 41. Mueller, 55. Horký
Vítkovice - Kladno 3:0
Branky: 31. Dej, 51. Štencel, 60. Roberts Bukarts
Mladá Boleslav - Liberec 4:1
Branky: 1. Zbořil, 18. J. Stránský, 28. Kašpar, 59. Najman - 60. Knot

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice