Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 4:1Mladá Boleslav se po pěti zápasech dočkala úspěchu proti Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Zbořil 1 : 0
18. Stránský 2 : 0
28. Kašpar 3 : 0
59. Najman 4 : 0
60. Knot 4 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 43. kole extraligy nad Libercem 4:1 a proti Bílým Tygrům uspěli poprvé po pěti vzájemných zápasech. Bruslařský klub bodoval popáté v řadě a z toho potřetí zvítězil. Vedoucí Liberec prohrál podruhé za sebou, přesto drží před druhu Plzní stále osmibodový náskok.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor třetího gólu Mladé Boleslavi proti Liberci Lukáš Kašpar (vpravo) a jeho spoluhráč Pavel Kousal.

Článek

Skóre se změnilo už po 19 sekundách. Centr první boleslavské formace Zbořil vrátil před branku nahozený puk a ten se od Šmídovy brusle odrazil za záda gólmana Hrachoviny. Ten se potom předvedl při akci dvou na jednoho a zakončení Hrbase. Na druhé straně si Krošelj poradil se samostatným únikem libereckého kapitána Jelínka. V 18. minutě domácí zvýšili. Do obranné třetiny soupeře pronikl Stránský a zakončil nekompromisní dělovkou.

Ve druhé třetině byla nejdřív k vidění bitka, poté co Skalického natlačil nepříjemně do Hrachoviny jeden z hostujících obránců. Pomstít svého brankáře pak jel Graborenko a výsledkem bylo jeho vyloučení na pět minut a do konce utkání.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z prvního gólu proti Liberci.

Dlouhá přesilovka přinesla první gólovou radost po příchodu z Litvínova Kašparovi, který si vyčíhal puk na zadní tyči po Dlapově přihrávce. A za chvíli mohl přidat i druhou branku, ale tentokrát zasáhl Hrachovina pravým betonem. Domácí hráči se i v oslabení řítili tři proti jedinému obránci, ale Kousal ještě zvolil přihrávku místo střely. Bílí Tygři byli z průběhu zápasu podráždění a domácí si zahráli i krátce proti třem.

Liberec se ve třetí třetině snažil o snížení, ale domácí bránili pozorně. Naopak při Hrachovinově výjezdu za branku mířil do odkryté klece Lunter, ale liberecký gólman puk ještě skokem dokázal vytěsnit. Slovenského útočníka to mrzet nemuselo, protože domácí dovedli utkání v poklidu do vítězného konce.

V něm si ještě druhý bod připsal Kašpar díky asistenci u Najmanova gólu. Třináct sekund před sirénou pak přišel o čisté konto domácí brankář, poté co střelou od modré čáry využil přesilovou hru Knot.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. A. Zbořil (Skalický), 18. J. Stránský (Hrbas), 28. L. Kašpar (Dlapa, Pláněk), 59. Najman (L. Kašpar) - 60. Knot (A. Musil). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:7, navíc Graborenko 5 min. a do konce utkání, Hrachovina (oba Liberec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3893.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrdinka, Pláněk, Dlapa, Fillman, Hrbas - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - D. Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - J. Stránský, Bičevskis, Lunter - P. Kousal, O. Najman, L. Kašpar. Trenéři: Rulík a Patera.
Liberec: Hrachovina - Šmíd, Knot, Derner, Hanousek, Kolmann, Graborenko - Lenc, L. Hudáček, Birner - Zachar, A. Musil, Valský - Ordoš, P. Jelínek, D. Špaček - J. Šír, Marosz, A. Dlouhý. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín