Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 2:3Třinec ukořistil lepšími nájezdy první výhru venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Tomík 0 : 1
4. Květoň 0 : 2
33. Šimíček 1 : 2
42. Šimíček 2 : 2
65. Zálešák 2 : 3

Hokejisté Třince se dočkali prvního vítězství venku v sezóně, i když za výhru 3:2 ve Vítkovicích brali po samostatných nájezdech jen dva body. Oceláři však prolomili letošní tradici penaltových neúspěchů, po třech porážkách jim triumf v doplňkové disciplíně zajistila klička slovenského forvarda Miroslava Zálešáka, kterého napodobil i Jan Peterek. Domácí v nájezdech vyšli naprázdno a už tři kola čekají na plný bodový zisk.

Článek

Zraněného gólmana Čechmánka nechal Třinec nakonec doma, ale hostům to vůbec nevadilo. Oceláři omráčili Ostravu impozantním nástupem a už za necelých pět minut měli dva góly navrch. Obě trefy slepili do pouhých 13 sekund; nejlepší třinecký kanonýrTomík využil toho, že před něj Prusek vyrazil Sekerášovu ránu od modré čáry a prakticky přímo z vhazování rozjel parádní sólo Květoň, který si od pravého mantinelu vybruslil na střed a tahem pokořil Pruska podruhé.

Dřív než se domácí rozehráli, padl na ně křeč. Dřeli, ale vynaložená energie přišla vniveč, když většinu z akcí nedokázali kloudně zakončit. Vítkovice se ztuha proplétaly do střeleckých situací. A to minimum příležitostí ještě zahodili. Petrovický nezasáhl odkrytou klec a Hubáčkovi pokazil radost pohotový Vojtek.

Třinec by si ulehčil zbytek zápasu, kdyby využil 75 sekund hry v dvojnásobné přesilovce. Prusek však v kritické pasáži domácí podržel, když nepustil Skořepovu dorážku a ve 27. minutě očaroval vlastní tyče i při souboji s Květoněm, který z bezprostřední blízkosti minul volnou polovinu branky.

Tři vítkovické přesilovky v řadě nastartovaly obrat. Domácí zjednodušili hru, místo neefektivních kombinací do šířky zhustili prostor před třineckou brankou a chumel před Vojtkem podrobili těžké palbě střel. Jejich mizérii stejně musel protrhnout třinecký zadák Švarný, který smolnou tečí pomohl do vlastní sítě Šimíčkově pokusu o přihrávku zpoza branky.

Dvě následující přesilovky dodaly náporu výběru kouče Miroslava Fryčera další obrátky. Taktika nastřelovaných puků na teč mohla slavit další úspěch, ale Vojtek ustál několik nepřehledných závarů a Jurečkova bomba prošla těsně vedle tyče. Modrobílou osádku symbolicky spasil kapitán, po dalším přesilovkovém ostřelování nastavil Šimíček hůl Kubošově ráně a odklonil ji mimo Vojtkův dosah.

I remíza byla domácím málo a lepším pohybem drželi soupeře v tísni. Úplný zvrat však zamítl Vojtek, který v 51. minutě vychytal Krenželoka. Jeho faul pak ale dostal do úzkých Vítkovické a při Sekerášově možnosti se musel znovu vyznamenat Prusek. Oba gólmani měli hlavní zásluhu na tom, že derby muselo rozhodnout prodloužení. V jeho závěru byl blízko třetího gólu Prorok, ale Pácal ho v koncovce vyvedl z rovnováhy. V nájezdech byli zručnější Oceláři, Zálešák ani Peterek nezaváhali, zatímco Petrovický i Prorok na Vojtka nevyzráli.

Vítkovice Steel - Oceláři Třinec 2:3 po sam. nájezdech (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 34. Šimíček (Klimek), 43. Šimíček (Kuboš) - 5. Tomík (Sekeráš), 5. D. Květoň (Peterek), rozhodující nájezd Zálešák. Rozhodčí: Minář - Bryška, Chytil. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 3498.
Vítkovice: Prusek - Marušák, Trnka, Jurečka, Heš, Kuboš, Gulaši - Ujčík, Petrovický, Prorok - Klimek, Šimíček, Hubáček - Weissmann, Vala, Krenželok - Tomášek, R. Hruška, Köhler. Trenéři: Fryčer, J. Daneček a Bolek.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Švarný, Pácal, Malec, Kroupa, Andersons - Tomas, Polanský, Zálešák - Tomík, Štefanka, Steber - D. Květoň, Peterek, Martynek - Vrba, Skořepa, Hampl - Kolusz. Trenéři: Marek, Juřík a A. Mach.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice