Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 4:0Sparta porazila v dohrávce Pardubice a ztrácí jen dva body na lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Ton 1 : 0
21. Nedvěd 2 : 0
47. Nedvěd 3 : 0
50. Ton 4 : 0

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty se díky vítězství 4:0 v repríze loňského finále s Pardubicemi dostali na čtvrtou příčku extraligové tabulky dva body za vedoucí České Budějovice. Východočeši jsou po sedmi odehraných zápasech předposlední. Z prvního čistého konta sezóny se radoval brankář vítězů Tomáš Duba a střelec dvou branek Petr Nedvěd dohnal pardubického Petra Sýkoru v čele tabulky střelců.

Článek

Kouče hostů Říhu mohlo snad potěšit, že na střídačce se po zranění kolena konečně objevila gólmanská jednička Ján Lašák. Mezi tyčemi ale začal Alexander Hylák a v úvodu si nevedl zle. Ráně Netíka nastavil masku, vychytal i nájezd Dragouna. Petra Tona, který si v přesilovce nenápadně najel na Vaicovu přihrávku, však pardubičtí beci pustili ke gólové střele.

Hokejová O2 extraliga on-line na Sport.cz:
5. kolo:Sparta Praha - Pardubice

Tomáš Duba v domácí brance mohl v první třetině v klidu podřimovat, ve střehu musel být až po pauze. To už Sparta vedla o dva góly. Petra Nedvěda, který hrál s velkým přehledem, našel ideálním pasem Netík.

Matador, jenž přišel z Edmontonu, ukázal svou třídu i v poslední části, kdy Dragounovu přihrávku sklepl za Hyláka. Razítko na sparťanskou výhru pak dal v přesilovce Lubomír Vaic a úřadujícím mistrům se tleskalo vestoje.

František Výborný, trenér Sparty: „Přistoupili jsme k zápasu dobře, Duba nám dal jistotu.“

Miloš Říha, trenér Pardubic: „Nechtěli jsme hrát líbivě, ale účelně. Nepovedlo se ani jedno.“

Sparta Praha - Moeller Pardubice 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 17. P. Ton (Vaic), 22. P. Nedvěd (Netík), 48. P. Nedvěd (Dragoun), 51. Vaic (P. Ton). Rozhodčí: Rejthar - Pouzar, Svoboda. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. Diváci: 6842.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Jan Hanzlík, J. Nedvěd, Tabaček - Dragoun, P. Nedvěd, Langhammer - P. Ton, Vaic, Štrba - Netík, Sivek, Melichárek - Zelenka, M. Havel, Hromas. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Pardubice: Hylák - Píša, Linhart, Richter, Havíř, Snopek, Posmyk, Kolář - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek - Andrašovský, Pucher, Pivko - Tvrdík, Blažek, Ondřej - Cetkovský, Koukal, Zohorna. Trenéři: Říha a Rohlík.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec