Hlavní obsah

Obránce Melichar zamířil do švédského Linköpingu

LINKÖPING

Český hokejový obránce Josef Melichar bude v sezóně 2007/2008 působit ve švédském Linköpingu. Osmadvacetiletý defenzivně laděný zadák, který se nedohodl na novém kontraktu v NHL, začal ročník v české extralize v dresu Českých Budějovic, ale předběžně byl domluvený i s úřadujícím vicemistrem Elitserien. Definitivně Melichar uzavřel kontrakt ve středu pozdě večer.

Článek

Melichar strávil posledních šest sezón NHL v Pittsburghu a po té uplynulé se stal nechráněným volným hráčem. Na dohodu v zámoří čekal až do středy, protože podle svých slov měl ještě kontakty s Chicagem a Carolinou. Pro případ neúspěchu jednání byl předběžně domluvený právě s Linköpingem.

Ve švédském týmu již působí trojice slovenských hráčů. Branku hájí Rastislav Staňa, v obraně působí Ivan Majeský a v útoku Tomáš Surový. Právě se Surovým mimochodem Melichar působil v sezóně 2005/06 v Pittsburghu.

V novém působišti se má českobudějovický odchovanec hlásit v pátek a pokud bude vše administrativně dořešeno, mohl by v dresu Linköpingu debutovat v sobotním domácím utkání proti MODO Hockey, tedy v repríze finále uplynulého ročníku.

Melichar působil v zámoří od osmnácti let a za Pittsburgh odehrál v NHL 310 utkání, v nichž zaznamenal 40 bodů za sedm branek a 33 asistencí. V české extralize se objevil poprvé při výluce v NHL v sezóně 2004/05, kdy oblékl dres pražské Sparty. V tomto ročníku nastoupil za českobudějovický Mountfield v šesti utkáních.

Reklama

Související témata: