Hlavní obsah

Hokej on-line: 8. kolo O2 extraligy

PRAHA

Vedoucí České Budějovice hostí v pátek poslední Kladno a podle papírových předpokladů by to měla být jasná záležitost domácích. Soupeř ale získal z Olomouce do útoku exreprezentanta Jana Tomajka a chce na jihu překvapit. Sledujte páteční zápasy O2 extraligy v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: ČTK/Sport.cz

Hokejisté Českých Budějovic jsou po sedmi kolech extraligy v čele tabulky.

Článek

„V první lize dal v sedmi utkáních čtyři góly, snad si dobrou koncovku přivezl i k nám. Mohl by jít na křídlo ke Kallovi,“ uvažuje o Tomajkovi trenér Zdeněk Müller. "Příchod nového hráče může být pro soupeře impulsem, rozhodně musíme být obezřetní, aby se Kladno nechytlo právě na nás,“ říká na budějovickém webu asistent kouče Milan Černý.

„Budeme bojovat a třeba se nám povede domácího favorita zaskočit. Musíme být ale připraveni na to, že dobře brání a hraje atraktivní hokej s minimem chyb. Výhodou snad může být, že na ledě Budějovic lze v naší pozici jen získat. Bod by pro nás byl zlatý,“ říká kladenský kouč.

Středočeši jsou u dna tabulky s nejvyšším počtem inkasovaných a nejnižším počtem vstřelených branek. „Nejdou nám přesilovky, mužstvo je v koncovce křečovité a chybuje v defenzivní činnosti. Potřebujeme do hry dostat víc přesnosti a klidu,“ uvažuje kouč, kterému chybí tři hráči základní sestavy, navíc o startu Gardoně a Ševce rozhodne před pátečním zápasem až lékař.

Budějovický trenér Josef Jandač, jenž může do obrany nasadit uzdraveného Frola, hráče varoval před podceněním soupeře. „Nebylo by na místě. Rádi bychom spíš využíli kladenských slabin, je nutné hrát od začátku s maximálním koncentrací a s patřičným útočným důrazem,“ říká.

Hokejová O2 extraliga – 8. kolo
17.00 Třinec - Plzeňon-line
17.30 Litvínov - Slaviaon-line
17.30 Ústí nad Labem - Spartaon-line
17.30 Č. Budějovice - Kladnoon-line
18.00 Karlovy Vary - Vítkoviceon-line
18.00 Pardubice - Zlín odloženo na 29.1.2008-
4.10. Znojmo - Liberec 2:1 SNon-line
Branky: 21. Dopita, rozhodující nájezd A. Padělek - 19. Plodek.

Reklama

Související témata: