Hlavní obsah

Budějovice stále vedou, nahoru míří Slavia a Sparta

Hokejisté Českých Budějovic nadále vedou tabulku O2 extraligy. Jihočeši v pátečním 8. kole porazili poslední Kladno 3:2 a před druhými Karlovými Vary mají bodový náskok. O další bod zpět jsou pražské týmy Slavia a Sparta. Ve čtvrtek porazilo Znojmo Liberec 2:1 po samostatných nájezdech, duel Pardubic se Zlínem byl odložen na příští leden.

Článek

Vedoucí České Budějovice porazily poslední Kladno 3:2. Hosty poslal překvapivě do vedení Jaroslav Kalla, skóre otočili Milan Gulaš a Ondřej Veselý. Pojistku přidal Kamil Brabenec, hosté snížili Radkem Bělohlavem. Jihočeši ale vedení udrželi a zůstávají tak na čele tabulky. V dresu Kladna se neprosadila nová posila - dvojnásobný mistr světa Jan Tomajko.

Druhé Karlovy Vary porazily Vítkovice 2:1. Hosty poslal do vedení proměněným trestným střílením zkušený Viktor Ujčík, vyrovnal Petr Kumstát. Tři a půl minuty před koncem rozhodl zkušený bek Jiří Hanzlík. Západočeši tak stále drží kontakt s vedoucími Českými Budějovicemi.

Slavia vyhrála v Litvínově 3:2. Do vedení ji poslal Michal Sup, po vyrovnání Roberta Reichla znovu skórovali hostující Josef Beránek a Jaroslav Bednář. Drama přineslo snížení Lukáše Rindoše, další gól už Severočeši nevstřelili.

Plzeň nevyhrála ani v Třinci

Mistrovská Sparta zvítězila na ledě nováčka z Ústí nad Labem 4:3 po prodloužení. Sparta, která se venku představila po čtyřech domácích utkáních, zaspala první třetinu a po gólech Jiřího Haška a Davida Pazourka prohrávala o dva góly. Po snížení Martina Štrby skóre otočili Lubomír Vaic a Jiří Vykoukal. V poslední minutě zařídil prodloužení František Mrázek. Rozhodující gól si připsal bombou 37 sekund před koncem nastavení obránce Jan Hanzlík.

Zápas v Třinci měl bleskový úvod. Už po 42 sekundách se po závaru nejlépe zorientoval Róbert Tomík a poprvé překonal Kamila Jarinu. Za necelé dvě minuty si našlápl další slovenský útočník Lubomír Korhoň a zvýšil. Plzeň snížila po gólu dvacetiletého útočníka Marka Laše, ale tím její střelecká potence skončila. Ve 2. třetině zvýšil znovu Tomík a svůj druhý gól v zápase vstřelil v závěru i Korhoň. Oba týmy nastoupily bez zdravotně indisponovaných brankářských jedniček - Čechmánka a Málka.

Ve čtvrtek porazilo Znojmo Liberec 2:1 po samostatných nájezdech, utkání Pardubice - Zlín bylo odloženo na 29. ledna 2008.

Hokejová O2 extraliga – 8. kolo
Třinec - Plzeň 4:1on-line
Branky: 1. a 26. Tomík, 3. a 54. Korhoň - 5. Laš
Litvínov - Slavia 2:3on-line
Branky: 20. Reichel, 50. Rindoš - 12. Sup, 27. Beránek, 35. Bednář
Ústí nad Labem - Sparta 3:4 po prodl.on-line
Branky: 7. Hašek, 10. Pazourek, 60. F. Mrázek - 22. Štrba, 44. Vaic, 52. Vykoukal, 65. Jan Hanzlík
Č. Budějovice - Kladno 3:2on-line
Branky: 32. Gulaš, 39. Veselý, 58. Brabenec - 15. Kalla, 59. Bělohlav
Karlovy Vary - Vítkovice 2:1on-line
Branky: 40. Kumstát, 57. Jiří Hanzlík - 34. Ujčík z trest. střílení
Pardubice - Zlín29.1. 2008
Znojmo - Liberec 2:1 SNon-line
Branky: 21. Dopita, rozhodující nájezd A. Padělek - 19. Plodek.

Reklama