Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Sparta 3:4Nováček z Ústí získal bod se Spartou, podlehl v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hašek 1 : 0
9. Pazourek 2 : 0
21. Štrba 2 : 1
43. Vaic 2 : 2
51. Vykoukal 2 : 3
59. Mrázek 3 : 3
64. Hanzlík 3 : 4

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem získali v pátečním utkání 8. kola extraligy bod s mistrovskou Spartou, když prohráli 3:4 v prodloužení. Nováček sice vedl po první třetině 2:0, ale v závěru normální hrací doby doháněl ztrátu. Nastavení vynutil 59 sekund před sirénou František Mrázek, ale 37 vteřin před koncem nastavení rozhodl sparťanský bek Jan Hanzlík.

Článek

V úvodu utkání se Slovan bránil náporu Sparty. První možnost měl Petr Nedvěd, poté při Pazourkově vyloučení opět dvakrát nebezpečně střílela hvězda úřadujícího mistra a také Štrba. V sedmé minutě ještě zlikvidoval exsparťanský gólman v brance Ústí Přikryl Hromasovu možnost. Z protiútoku ale udeřili Severočeši. Hašek unikl po pravém křídle a prvním nebezpečným pokusem domácích prostřelil Dubu.

Nováček po získání vedení ožil a v 10. minutě zvýšil. Janků se prokličkoval u pravého kruhu pro vhazování a po jeho akci osamocený Pazourek přesně trefil puk do pravého horního rohu sparťanské branky. Při Vaicově vyloučení už však domácí nic nevytěžili, ale náskok si držel po dvou oslabeních, která i díky Přikrylovi bez úhony přečkali.

Hned po 64 vteřinách druhého dějství ale Sparta snížila, když Ton vyhrál vhazování a Štrba zamířil přesně z levého kruhu. Vzápětí na druhé straně unikal Martinec, ale tísněný nestihl zakončit, sudí Bolina však viděl Tabačkův faul a Ústí hrálo v početní převaze. Neuspělo však a vyrovnat mohl Petr Nedvěd. Pražané však nevyužili ke smazání ztráty ani Kloboučkův trest.

Šaffera fauloval Petr Nedvěd

V polovině utkání fauloval Šaffera v šanci Petr Nedvěd, ale v oslabení podržel hosty Duba, ale i jeho protějšek se musel vytáhnout. Po přečíslení dvou na jednoho s Langhammerem neprostřelil Přikryla Podlešák. Tentýž hráč se dostal do střelecké pozice Jerofejevsově pobytu na trestné lavici, ale zamířil nepřesně.

Na začátku třetí části vyrazil skluzem ústecký gólman Štrbovo zakončení a domácí byli pod tlakem. Neodolali při Kloboučkově vyloučení, kdy Vaic našel volné místo v levém dolním rohu Přikrylovy branky. Blízko k opětovnému vedení měl Slovan po Netíkově faulu a zůstali v tlaku i po návratu sparťanského útočníka na led.

Jenže v 52. minutě vybídl před ústeckou brankou právě Netík ke skórování Vykoukala a Sparta poprvé v utkání vedla. Nováček se nechtěl s porážkou smířit, vrhl všechny síly do ofenzívy, Duba však dlouho držel hosty. Ústí sice nedokázalo vyrovnat při Hanzlíkově trestu, ale dočkalo se 59 vteřin před koncem běžné hrací doby. Po Nedorostově akci doklepl puk před brankou Mrázek. Vítězství nad favoritem se ale Slovan nedočkal, protože 37 sekund před koncem prodloužení zamířil přesně do levého horního rohu Přikrylovy svatyně Hanzlík.

Slovan Ústečtí Lvi - Sparta Praha 3:4 v prodl. (2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Hašek, 10. Pazourek (Janků), 60. F. Mrázek (A. Nedorost) - 22. Štrba (P. Ton), 44. Vaic (P. Ton), 52. Vykoukal (Netík), 65. Jan Hanzlík (Vykoukal). Rozhodčí: Bolina - Bádal, Čížek. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 5932.
Ústí nad Labem: Přikryl - A. Novotný, Vágner, Zeman, J. Evan, Houdek, Hořava, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Špirko, T. Martinec, Klimt - F. Mrázek, A. Nedorost, Hašek - Šaffer, J. Heřman, Klobouček. Trenéři: V. Evan a M. Mach.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Jan Hanzlík, J. Nedvěd, Tabaček - Dragoun, P. Nedvěd, Langhammer - P. Ton, Vaic, Štrba - Netík, Sivek, Melichárek - Zelenka, M. Havel, Hromas - Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: