Hlavní obsah

Kladno - Č.Budějovice 2:3Budějovice porazily poslední Kladno a jsou stále první

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Kalla 1 : 0
31. Gulaš 1 : 1
38. Veselý 1 : 2
57. Brabenec 1 : 3
58. Bělohlav 2 : 3

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v osmé extraligovém kole Kladno 3:2 a udrželi se v čele tabulky. Středočeši, kteří na ledě Mountfieldu vyhráli první třetinu, jsou naopak i nadále poslední. K druhé výhře v sezóně jim nepomohla ani nová posila v útoku, dvojnásobný mistr světa Jan Tomajko.

Článek

Ústřední postavou hostí byl od počátku brankář Orct, který hned v první minutě pravým betonem bravurně vyrazil puk při nájezdu Šimánka. Posléze zachránil před dotírajícím Kotrlou a podržel svůj tým rovněž při velkých manévrech Jihočechů během dvouminutového trestu útočníka Kazatele. Ve 13. minutě po akci Hřebejka už byl kotouč v kladenském brankovišti, ale znovu byl poslední instancí zkušený Orct.

Středočeši se do ofenzivy příliš netlačili, ale Hornova střela zápěstím byla pro Turka hodně nepříjemná. Když poté domácí obrana zapomněla na zcela volného Kallu, šli hosté nečekaně do vedení. V závěru první třetiny byli navíc vyloučeni za zdržování hry Sičák a po něm Brabenec, ale kladenští z dvojnásobné převahy nic nevytěžili.

Snaha o vyrovnání ze strany Jihočechů byla ve druhé třetině patrná. Brankáře Orcta ohrožoval ze skrumáže Kotrla, střelu Nováka od modré vtipně tečoval Mertl, další akce vypracovali znovu Novák a střídající Gulaš, ale k drtivému tlaku měli domácí pořád hodně daleko. V polovině utkání došlo k potyčce poblíž kladenské svatyně a rozhodčí vyloučil po dvou zápasnících na každé straně.

Rozhodující branku vstřelil Brabenec 

Budějovičtí hráči jakoby po této situaci ožili. Netrvalo dlouho a z přihrávky Mertla vyrovnal Gulaš. Ve 36. minutě Orct zneškodnil útočnou snahu Veselého, ale o tři minuty později už byl proti stejnému hráči bezmocný. Dorážející Veselý ho překonal zblízka, přičemž bránící hráči Schnabel s Paterou nedokázali budějovického střelce odclonit.

Ve 44. minutě při vyloučení Štěpánka mohl rozhodnout Hudec, ale z vyložené pozice neskóroval, přestože brankář Orct postrádal hokejku. Hostům jakoby docházely síly, hrálo se stále častěji v jejich obranném pásmu. V polovině třetího dějství se z ojedinělého protiútoku snažil prosadit Tenkrát, ale Turek perfektně zasáhl.

Vzápětí Libor Procházka od modré nastřelil puk na zadní mantinel, ten se biliárovým způsobem dostal do budějovického brankoviště a jen zásluhou Novákovy brusle neskočil v síti. V závěru mohlo Středočechům pomoci vyloučení Nováka, o výhodu početní převahy je však zakrátko připravil faulující Martin Procházka. Při jeho trestu potřetí skóroval Brabenec. Drama tím neskončilo, za necelou minutu dokázal korigovat Bělohlav. K power play se však kladenští dostali až patnáct vteřin před sirénou, vyrovnat se jim už nepodařilo.

Mountfield České Budějovice - Geus Okna Kladno 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 32. Gulaš (Mertl), 39. Veselý (Vak), 58. Brabenec (Vydarený) - 15. Kalla (Tenkrát), 59. Bělohlav (Martin Procházka). Rozhodčí: Turčan - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:7, navíc Gulaš (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5296.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, Novák, Bolf, Mucha - Hřebejk, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - Hudec, Vak, Veselý - Mertl, L. Květoň (21. Gulaš), Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Kladno: Orct - L. Procházka, Schnabel, Šmach, Štěpánek, Nádašdi, Hájek - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Tomajko, Kuchler - Horna, Kalla, Tenkrát - Rudovský, Kazatel, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články