Hlavní obsah

Litvínov - Slavia 2:3Litvínov opět doma prohrál, tentokráte se Slavií

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Sup 0 : 1
19. Reichel 1 : 1
26. Beránek 1 : 2
34. Bednář 1 : 3
49. Rindoš 2 : 3

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova prohráli druhý domácí zápas za sebou. Poté, co na stadiónu Ivana Hlinky nestačili po samostatných nájezdech na Pardubice, je v osmém kole porazila i Slavia. Pražané si však ze severu Čech odvážejí všechny tři body.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Slávistická radost - ilustrační fotografie.

Článek

Utkání sice začalo tradičním domácím náporem, jenže ten nebyl až tak velký, a tak se jako první se z branky radovali Pražané. Zkušený Sup se v polovině 12. minuty ocitl po přihrávce Micky sám před litvínovským brankářem Hüblem a strážce domácí svatyně si dokonale vychutnal - 0:1. Litvínov stihl ještě do přestávky vyrovnat. Lišák Reichel si několikrát pohrál s obránci za brankou, aby vzápětí vyrazil před ní a našel skulinku mezi Svobodovými betony a tyčkou - 1:1.

Druhou třetinu slavisté nezačali dobře, když se jich v jeden moment objevilo šest na ledě. Litvínov však početní převahu nedokázal využít. Na konci 25. minuty domácí při vlastním oslabení vyrazili do brejku, na jehož konci byl blafák Bendy. Ten se společně s Jenáčkem, který jej kolmou přihrávkou do akce vyslal, začal radovat ze vstřeleného gólu, jenže se hrálo dál a při přerušení se hlavní sudí Rejthar šel poradit s videorozhodčím. Ten ale branku žluto-černých nepotvrdil a tak Rejthar nekompromisně rozpažil a gól neuznal.

Pak se potvrdil "otřepané" nedáš - dostaneš. V momentě, kdy z trestné lavice naskočil na led vyloučený Hranáč, prostřelil Beránek brankáře Hübla a Slavia šla znovu do vedení. Pět minut před druhou sirénou vydoloval kotouč v souboji u mantinelu Vondrka, který jej naservíroval Bednářovi, a ten už neměl problém propálit litvínovského gólmana - 1:3.

V poslední části domácí vystupňovali tlak, jenže je po většinu času trápila zlá koncovka. Ve 48. minutě bylo podruhé v zápase šest slavistů na ledě a Litvínov nepozornost Pražanů trestal. Po přihrávce Jenáčka se zblízka prosadil Rindoš. V závěru však už litvínovským hráčům na vyrovnání nezbyl čas a neprosadili se ani při power play.

Litvínov - Slavia Praha 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Reichel, 50. Rindoš (Jenáček) - 12. Sup (Micka), 27. Beránek (D. Hruška), 35. Bednář (Vondrka). Rozhodčí: Rejthar - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 3515.
Litvínov: J. Hübl ml. - Koma, Skuhrovec, Poživil, Hranáč, Vobořil, Punčochář - Trávníček, Reichel, Kubinčák - Lukeš, Branda, Jánský - Benda, Machulda, Jenáček - J. Černý, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Slavia: Svoboda - Kadlec, Vašíček, Žižka, Sloboda, Hlavačka, Němeček, Kovařík - Tomica, Beránek, D. Hruška - Sup, Rataj, Micka - Vondrka, Červenka, Bednář - Doležal, V. Růžička ml., Duda. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín