Hlavní obsah

Janda si v Ga-Pa skočil pro třinácté místo

GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Skokan na lyžích Jakub Janda dosáhl v druhém závodu Turné čtyř můstků v německém Garmisch-Partenkirchenu nejlepšího výsledku českých reprezentantů v závodu Světového poháru v této sezóně. Janda předvedl dva vyrovnané skoky a obsadil třinácté místo.

Článek

Z vítězství se radoval Slovinec Primož Peterka po dvou stejně dlouhých skocích 123,5 metru. O druhé místo se podělili shodným bodovým ziskem Polák Adam Malysz a rakouský skokan Andreas Goldberger. Nejdelší skok dne předvedl Fin Janne Ahonen, v druhém kole doplachtil až na 129 metrů, ale po dopadu si sáhl na zem a kvůli bodovým srážkám se před něj na čtvrté místo dostal Nor Roar Ljökelsöy.

V Ga-Pa skončila série Němce Svena Hannawalda, který na Turné čtyř můstků vyhrál pět závodů za sebou. Vítěz všech čtyř dílů loňského ročníku i nedělní soutěže v Oberstdorfu byl po prvním kole sedmý, v druhém sice skočil 124 metrů, ale těsně před čarou, ohraničující dojezd, upadl a propadl se až na dvanáctou pozici.

Jandovi se čekání vyplatilo

V prvním kole musel Janda na svůj skok kvůli větru poměrně dlouho čekat, ale koncentraci udržel a skočil 114 metrů. To sice bylo o půl metru méně, než předvedl jeho soupeř Tami Kiuru, ale Janda přesto v k.o. systému Fina porazil o desetinu bodu. "Skok byl lépe trefený než ty předchozí, ale pořád jsou tam ještě rezervy a nedostatky v technice," povšiml si v televizním studiu České televize Jandův rádce a bývalý skokan František Jež.

V druhém kole přidal Janda dva metry a ze sedmnáctého místa se posunul na třináctou pozici. "Jsem rád, že dokázal udržet laťku z předchozího kola," potěšilo Ježe.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec