Hlavní obsah

Zlín - Slavia 2:7Slavia dala Zlínu na jeho ledě sedm branek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Bednář 0 : 1
18. Duda 0 : 2
28. Kubiš 1 : 2
29. Tomica 1 : 3
32. Bednář 1 : 4
40. Rataj 1 : 5
46. Micka 1 : 6
49. Hruška 1 : 7
50. Nosek 2 : 7

Hokejisté pražské Slavie v nedělním devátém extraligovém kole potvrdili na ledě RI Okna Zlín velmi dobrou formu a jejich vysoké vítězství 7:2 jim zajistilo páté tříbodový zisk za sebou. Naopak domácí prohráli potřetí v řadě.

Článek

Slávisté měli první šanci hned v 15. vteřině utkání. Před Murínem se objevil Beránek, ale zlínský gólman stihl puk vyrazit mimo svou bránu. Aktivnější hosté hrozili dál, v páté minutě zapomněli domácí zadáci na obránce Žižku, jehož střelu Murín vyrazil a Bednář tutovku nevyužil.

Zlínští se dostali do hry až během přesilovky, Balaštík ale nastřelil jen tyčku Svobodovy klece. Na druhé straně zmenšil Murín střelecký úhel Doležalovi a podržel svůj celek, ovšem minutu a půl před koncem první třetiny už byl bez šance. Růžička junior parádní zadovkou uvolnil Dudu, který neměl problém zakončit do odkryté branky. Vzápětí se objevil osamocený mezi kruhy Balaštík, ale ani jeho druhá šance gólem neskončila.

I v nástupu do druhé třetiny byli Pražané lepší. Jejich kralování na ledě na čas ukončila dvojnásobná zlínská přesilovka, během které sice Zlín dotíral na Svobodu, ale do vyložené šance se nedostal. Až při hře pěti proti čtyřem nahodil od modré čáry Hamrlík, puk se však otřel o tyčku.

Ve 29. minutě se domácí celek přece jen dočkal, z dorážky snížil Kubiš. O necelou minutu později už ale mohli být slávisté po přesné ráně Tomici zase v klidu. A když jejich první přesilovku v zápase po spolupráci s Hlavačkou využil Bednář, bylo jasné, že svěřenci trenéra Růžičky vyhrají podruhé za sebou na ledě soupeře.

Vedení Pražanů ještě navýšil v úvodu třetí dvacetiminutovky Rataj, který po vhazování přetlačil Martina Čecha a jeho bekhendový zásah vyhnal Murína z brány. Náhradník Jakub Čech se rozhodně nenudil a po Mickově teči kapituloval také on, nestačil ani na sólový nájezd Hrušky. Na druhé straně ještě alespoň snížil Nosek, jehož nahození od modré čáry prošlo až za Svobodu.

RI Okna Zlín - Slavia Praha 2:7 (0:2, 1:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 29. Kubiš (Rachůnek), 51. Nosek - 6. Bednář (Červenka), 19. Duda (V. Růžička ml.), 30. Tomica (Hlavačka), 33. Bednář (Hlavačka), 41. Rataj, 47. Micka (Červenka), 50. D. Hruška (Žižka). Rozhodčí: Bolina - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:2. Diváci: 4098.
Zlín: Murín (41. J. Čech) - Hamrlík, Lučka, Nosek, Zubíček, Vosátko, Ďurák - Balaštík, Leška, Záhorovský - Okál (11. Vlach), M. Čech, Rachůnek - Kubiš, Balán, R. Pšurný - Ondráček, Mokrejš, F. Čech. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Slavia: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, Hlavačka, Kolařík, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Vondrka - Doležal, V. Růžička ml., Duda. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice