Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 2:0Pardubice klesly po porážce v Plzni na poslední místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Divíšek 1 : 0
43. Důras 2 : 0

PLZEŇ

Hokejisté Pardubic prohráli v nedělním utkání 9. kola extraligy v Plzni 0:2 a klesli na poslední místo. Úřadující vicemistr odehrál všech osm utkání v novém ročníku venku a má na kontě jen čtyři body.

Článek

V Plzni nepomohl Moelleru ani návrat brankářské jedničky Jána Lašáka po zranění. V 44. minutě totiž inkasoval během deseti vteřin, když jej překonali Martin Čakajík a Michal Důras. Gólman Lasselsbergeru Roman Málek udržel poprvé v sezóně čisté konto.

Hosté nedokázali v úvodu využít početní výhodu. Oba soupeři vycházeli především ze zabezpečené obrany, přesto měl více práce navrátilec do pardubické branky. Nejprve ještě nemusel zasahovat, když Ludvík nedokázal v dobré pozici trefit skákající kotouč.

O chvíli později již Lašák rozklekem zastavil Divíškovu bekhendovou dorážku. Poté hráli přesilovku také domácí. Po jejím uplynutí ale špatně přihrál plzeňský Ludvík a na gólmana Málka se řítil pardubický rychlík Sýkora, bekhendovým blafákem ovšem minul brankovou konstrukci.

Hosté si mohli vše vynahradit během další přesilovky, po akci dvou na jednoho však Rolinek napálil z levého kruhu pouze pravou tyčku. Východočeši postupně ovládli hru první třetiny díky časté nedisciplinovanosti domácích hráčů, nezužitkovali ale ani více než půl minuty trvající dvojnásobnou početní výhodu.

Druhou třetinu zahájili lépe domácí, z čehož rezultovala 41 sekund dlouhá přesilovka pět na tři. Nervózně hrající domácí si ale žádnou příležitost nevypracovali. Naopak jim stále hrozil hostující kanonýr Sýkora, který už při plném počtu hráčů na ledě tvrdou střelou jen těsně minul pravou tyč Málkovy branky.

Jinak ve hře pět na pět oba týmy pozorně bránily a nebezpečných situací před oběma brankami bylo poskrovnu. Nejblíže měl k úvodní trefě utkání agilní Sýkora, jehož svižnou střelu z levého křídla zastavil Málek s velkými obtížemi. Západočeši mohli jít do vedení v závěru prostřední části při čtyřminutovém vyloučení Cetkovského. Po Čakajíkově střele se kotouč odrazil k volnému Vlasákovi, ten však vystřelil příliš slabě, a Lašák se tak stihl včas přesunout.

Třetí třetina začala využitou přesilovkou domácích, když Čakajíkovu ránu od modré čáry mířící do tyče vrátil do sítě důrazný Divíšek. O deset vteřin později již vedla Plzeň o dvě branky: Benákovo nahození totiž Lašák pouze ztlumil k dojíždějícímu Důrasovi a ten kotouč dorazil za jeho záda. Domácí poté v poklidu kontrolovali vývoj utkání, zabrzdily je až zbytečné fauly. Hosté ale promarnili téměř minutovou dvojnásobnou přesilovku a naopak mohli inkasovat při Dobrovolného návratu z trestné lavice a za chvíli Fabuš z otočky orazítkoval bekhendem břevno.

V poslední minutě ještě znásobili hosté svoji přesilovku odvoláním gólmana. Nedokázali ovšem ani snížit a na tříbodovou výhru letos stále čekají. Plzeň naplno bodovala poprvé, když předešlé čtyři utkání doma vyhrála v nastavení.

Lasselsberger Plzeň - Moeller Pardubice 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 44. Divíšek (Čakajík), 44. Důras (Benák). Rozhodčí: Husička - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 10:10. Využití: 1:0. Diváci: 5150.
Plzeň: Málek - Jasečko, L. Martinec, Dobrovolný, Čakajík, Benák, Dresler - Důras, Vampola, Laš - Fabuš, Divíšek, Matějovský - Vlasák, Kracík, Ludvík - Dvořák, Šindel, M. Sýkora. Trenéři: Kučera a Černý.
Pardubice: Lašák - Píša, Linhart, Richter, Havíř, Snopek, Posmyk, M. Šeda - P. Sýkora, Rolinek, Pivko - Andrašovský, Pucher, Somík - Tvrdík, Blažek, Ondřej - Cetkovský, Koukal, Zohorna. Trenéři: Říha a Rohlík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín