Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Karlovy Vary 2:1Ústí bodovalo počtvrté za sebou, porazilo po nájezdech Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Grof 0 : 1
32. Janků 1 : 1
0. Zápotočný 2 : 1

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem zdolali v nedělním utkání 9. kola extraligy Karlovy Vary 2:1 po samostatných nájezdech a bodovali tak počtvrté za sebou. Hostující Energie sice nevyšla naprázdno ani v devátém utkání sezóny, přesto klesla ze druhého na třetí místo.

Článek

V prvních minutách se zapotil především domácí brankář Přikryl, který podržel svůj tým několika ukázkovými zákroky. První větší šanci Ústeckých měl v polovině prvního dějství Hořava, ale neuspěl stejně jako vzápětí Hašek. Skóre zápasu otevřel v 11. minutě nehlídaný karlovarský Grof, kterého našel Zucker. Na druhé straně se zkoušel prosadit Martinec, pár minut na to neprotlačil Mrázek do soupeřovi brány střelu ústeckého Nedorosta. Tlak hostujícího týmu před koncem třetiny v podání Melenovského, Kumstáta či Košťála vyústil v téměř minutové dvojnásobné oslabení domácích.

Při přesilovce soupeře ale na začátku prostředního dějství ujeli do přečíslení Mrázek s Haškem, ale ukázkovou kombinaci ve vyrovnání neproměnili. Za dvě minuty zahrozil střelou zblízka hostující Melenovský. Následující minuty byli i díky přesilovce v režii domácích, když na branku hostí nečekaně vystřelil Janků, pár vteřin na to poslal z půli hřiště na Mensatora prudkou střelu Vágner a rozjetého Hořavu zastavil ofsajd.

Ve 32. minutě poslal rozhodčí Jeřábek na trestnou lavici již druhého karlovarského hráče a domácí měli 99 vteřin dvojnásobnou početní převahu. Tuto příležitost na vyrovnání si Ústečtí nenechali utéct a po minutovém závaru před gólmanem hostí skóroval po přihrávce Vágnera Janků. Významný podíl na vyrovnání měla i bezchybná práce domácího týmu na modré čáře v podání Novotného.

V dalším průběhu třetiny zahrozil za hosty Skuhravý, který se dostal do šance při návratu z trestné lavice. O pár vteřin později zkoušel Mensatora prostřelit dělovkou ústecký Evan. V závěru prostřední dvacetiminutovky si houževnatý Bílek vynutil přesilovku, za pár vteřin se domácí ocitli opět pouze ve třech.

V první polovině třetí třetiny se hra přelévala z jedné poloviny hřiště na druhou, oba týmy hlavně bránily. Veliká šance hostujícího Kristka v polovině třetiny skončila posunutím Přikrylovy brány a oboustranným vyloučením. Emoce začaly nabírat na obrátkách, a přesto že touha po zisku tří bodů byla u obou týmů čím dál patrnější, v základní hrací době ani v prodloužení se nerozhodlo. Domácí ustáli v nastavení tlak soupeře a v nájezdech rozhodl obránce Zápotočný.

Karlovarský obránce Josef Řezníček na ústeckém ledě odehrál svůj 910. zápas v nejvyšší soutěži a vyrovnal tak rekord Ladislava Lubiny.

Slovan Ústečtí Lvi - Energie Karlovy Vary 2:1 SN (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Janků (Vágner), rozhodující sam. nájezd Zápotočný - 11. Grof (Zucker). Rozhodčí: Jeřábek - Bryška, Chytil. Vyloučení: 12:9, navíc F. Mrázek (Ústí) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4923.
Ústí nad Labem: Přikryl - A. Novotný, Vágner, J. Evan, Hořava, Zeman, Ficenc, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - F. Mrázek, A. Nedorost, Hašek - Špirko, T. Martinec, Klimt - Šaffer, J. Heřman, Klobouček. Trenéři: V. Evan a M. Mach.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Grof, Duben, Mudroch, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Hluchý - Milan Procházka, Pech, Zucker. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: