Hlavní obsah

Budějovice vyhrály i ve Znojmě, Pardubice zůstávají u dna

PRAHA

Hokejisté Českých Budějovic potvrdili i na ledě Znojma, proč jsou momentálně vedoucím týmem extraligy. V desátém kole soutěže vymazali Orli vítězstvím 3:0 a bodovali i v pátém zápase venku. Čistým kontem se mohl pochlubit Roman Turek, zápas se zlomil až ve 49. minutě po druhé brance hostí v podání Hudce. Posledním celkem extraligy zůstávají Pardubice, tentokrát prohrály na ledě Vítkovic.

Článek

Souboj nejproduktivnějšího útoku v podání pražské Slavie s nejlepším brankářem podle procentuální úspěšnosti Milanem Hniličkou z Liberce skončil vítězstvím domácích Bílých tygrů. Zápas ale začali lépe hosté, když Vondrka protlačil v páté  minutě puk za Hniličku. Liberec odpověděl  za pět minut gólem Čermáka, ale první třetina skončila vítězně pro Slavii, šťastnou trefu z těžkého úhlu zaznamenal Sloboda.

Druhá třetina skončila bez branek a o výsledku se rozhodlo dvanáct minut před koncem. Moravec lehce překonal Svobodu a za další minutu dostal Liberec parádní trefou pod víko Klimenta. Euforii v Tipsport Areně pak ještě v závěru podtrhl dvěma góly Jan Plodek, Liberec vyhrál 5:2 a je čtvrtý právě za Slavií.

Ve Varech pokazily Řezníčkovu oslavu až nájezdy

Karlovy Vary bodovaly zatím v každém zápase nového ročníku a sérii prodloužily i proti mistrovské Spartě. Úvod zápasu otevřel slavnostní ceremoniál na počest obránce Josefa Řezníčka, který vstoupil do rekordního 911. zápasu v nejvyšší soutěži. Už po 65 vteřinách ale probudil publikum z oslav Vaic a otevřel skóre.

V deváté minutě využil přesilovku Skuhravý, ale díky teči obránce Jerofejevse Sparta opět vedla. Západočeši odpověděli hned na začátku druhého dějství, když skóroval z mezikruží Kraft. Začátek třetí třetiny se zase vydařil Spartě, která zásluhou Netíka potřetí vedla. Energie smazal ztrátu při Štrbově trestu v 55. minutě, kdy přesnou střelou vyrovnal Jiří Hanzlík. Do konce běžné hrací doby se na stavu nic nezměnilo a nerozhodlo ani nastavení, v nájezdech se trefil jako jediný Petr Nedvěd.

Pardubice stále poslední

Čtyři prohry za sebou vrátily do Vítkovic neklid, ale tým se chytil na Pardubicích, se kterými přitom prohrál posledních pět vzájemných utkání. Z marodky se do sestavy vrátil obránce Barinka a Vítkovice udeřily během dvou minut v závěru první třetiny, kdy skórovali Prorok a Radim Hruška. Pardubičtí se vrátili do zápasu ve druhé části zásluhou Starého a Somíka, jehož branku musel kontorlovat videorozhodčí.

Závěr zápasu však patřil slovenské hvězdě Róbertu Petrovickému. Nejprve ve 43. minutě vstřelil vítězný gól a v závěru přidal další trefu do opuštěné klece. Pardubice mají stále na kontě pouze čtyři body a poslední. Kouč Miloš Říha nechal před odjezdem do Vítkovic doma Posmyka, Andrašovského a Puchera, tento tah však ke zlepšení hry nevedl.

Úspěšně přesilovky Plzně ve Zlíně

Třinec se poprvé o extraligové body poměřil  s Ústí nad Labem a splnil roli favorita i bez zraněného brankáře Čechmánka. Severočeši však dlouho drželi s domácími krok, i když se na konci druhé třetiny v rozmezí necelých tří minut prosadili Tomas a Polanský. V poslední vteřině druhé části však dostal Ústí znovu do hry Tomáš Klimt. V 46. minutě ale brankář Přikryl podcenil nahození Andersonse a Třinec znovu vedl o dvě branky. Na konečných 4:1 upravil v závěru skóre Zálešák střelou do prázdné branky.

Hokejisté Zlína přivítali po vysoké porážce 2:7 od Slavie doma Plzeň a znovu byli před vlastním publikem více než štědrými hostiteli. Proti dobře organizovanému soupeři se ani jednou brankově neprosadili a Roman Málek si po vítězství 4:0 připsal další čisté konto. Plzeň dala všechny čtyři branky v přesilovkách, tu vůbec první proměnil Divíšek už v šesté minutě. Dvakrát se poté prosadil Michal Důras, jednou skóroval obránce Benák.

Litvínov šestkrát za sebou nevyhrál a nepříjemnou bilanci zlomil s trápícím se Kladnem. Hosté totálně zaspali začátek a už po 71 vteřinách prohrávali o dvě branky. V přesilovce pak sice snížil Ševc, ale Jánský uzavřel první třetinu dalším litvínovským gólem a ve druhé části odpor Kladna definitivně zlomili Reichel a Lukeš, kteří v zápase skórovali podruhé. Od třetí třetiny vystřídal Orcta Jakub Lev, ale domácí už v poklidu dokráčeli k vítězství.

Hokejová O2 extraliga - 10. kolo:
Třinec - Ústí nad Labem 4:1on-line
Branky: 37. Tomas, 39. Polanský, 46. Andersons, 60. Zálešák - 40. Klimt.
Zlín - Plzeň 0:4on-line
Branky: 24. a 50. Důras, 6. Divíšek,  40. Benák.
Litvínov - Kladno 6:2on-line
Branky: 1. a 39. Lukeš, 2. a 28. Reichel, 11. Jánský, 57. Sklenička - 8. Ševc, 45. Čurilla.
Znojmo - České Budějovice 0:3on-line
Branky: 3. Bolf, 49. Hudec, 58. Šimánek.
Vítkovice - Pardubice 4:2on-line
Branky: 43. a 60. Petrovický, 18. Prorok, 20. R. Hruška - 34. Starý, 38. Somík.
Karlovy Vary - Sparta 3:4 po samostatných nájezdechon-line
Branky: 9. Skuhravý, 22. Kraft, 55. Jiří Hanzlík - 2. Vaic, 14. Jerofejevs, 43. Netík, rozhodující sam. nájezd P. Nedvěd
Liberec - Slavia 5:2on-line
Branky: 54. a 57. Plodek, 10. L. Čermák, 48. Moravec, 49. Klimenta - 5. Vondrka, 17. Sloboda.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice