Hlavní obsah

Třinec - Ústí n. Labem 4:1Hokejisté Ústí po čtyřech zápasech nebodovali, prohráli v Třinci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Tomas 1 : 0
38. Polanský 2 : 0
39. Klimt 2 : 1
45. Andersons 3 : 1
59. Zálešák 4 : 1

TŘINEC

Úspěšná šňůra hokejistů Ústí nad Labem se přetrhla. Severočeši po čtyřech zápasech s bodovým ziskem neuspěli v Třinci, který především díky dvěma využitým přesilovkám v závěru druhé části vydřel výhru 4:1. Ocelářům se i přes zranění brankářské jedničky Romana Čechmánka daří. S náhradníkem Martinem Vojtkem vyhráli i třetí zápas po sobě.

Článek

Lvi se na domácí vrhli bez nováčkovského ostychu. Vojtek musel během úvodních dvou minut hned pětkrát zasahovat, ale pak si hosté svižný nástup pokazili fauly. Ačkoliv Třinec začal vlažně, do tempa mu pomohly čtyři přesilovky. Soupeře v nich zatlačil před Přikryla, který však několikrát potvrdil výbornou formu. Oceláři měli minimálně čtyři gólové příležitosti; Pácal se z mezikruží se svou ránou nevešel mezi tyče, Přikryl pak dvakrát zavčasu zmenšil střelecký úhel Korhoňovi a Zálešákovi a nakonec mu Peterek označil pravou tyčku.

Když se srovnal počet hráčů v poli, k odolné defenzívě Severočeši přidali i jedovaté výpady směrem k Vojtkovi. Ještě ve 25. minutě musel Přikryl zlikvidovat nájezd Korhoně, po jehož vyražené střele nedokázal poskakující puk do prázdné klece dopravit Tomas. Vzdor výrazné střelecké převaze mohli Oceláři nakonec kapitulovat jako první. S přečíslením vzorně naložili Nedorost s Mrázkem, ale jemu bekhendové zakončení nesedlo podle představ.

Skóre otevřel Tomas

Ústí mělo i jiné příležitosti; do Nedorostovy teče vsunul v 31. minutě beton Vojtek, který následně zmařil i Špirkův průnik. Přetahovanou Třinec skoncoval v přesilovkách. Tomas se nejrychleji zorientoval ve skrumáži před Přikrylem a vylovil puk k přesné dorážce. Vyloučený Liščák poté pykal dokonce pouhých pět vteřin, když Kroupův pokus zvedl před gólmanem Polanský.

Klid však Třinci dlouho nevydržel. Domácí už se asi viděli v kabině, na brankovišti ponechali bez důrazného dozoru Klimta, který v poslední sekundě druhé třetiny dorazil Martincovu přihrávku od zadního mantinelu. Jeho zásah se neobešel bez kontroly na videu, hráči se mezitím rozešli do šaten a po potvrzení gólu se hosté na dodatečné vhazování vrátili dokonce bez brankáře.

Večer kuriozit tím neskončil. Gólovou pečeť na třinecké vítězství přidal ve 46. minutě lotyšský bek Andersons, jehož nevinné nahození přeskočilo po nečekaném odrazu o led lapačku zkoprnělého Přikryla a zapadlo do branky. Hosté v závěru ještě vyzkoušeli hru bez brankáře znásobenou vyloučením třineckého Kroupy, ale s výsledkem už nic nesvedli. Prázdnou branku naopak devět sekund před koncem trefil Zálešák.

Jiřík: Pomohly nám přesilovky

"Většinu utkání jsme měli problémy přejít přes dobře hrající obranu Ústí. Dvě využité přesilovky nám ale pomohly, hráči si po nich začali více věřit. Udělali jsme sice vzápětí chybu, když jsme dovolili soupeři snížit, ale kuriózní třetí branka nás znovu nakopla. My jsme potom zlepšili pohyb a závěr utkání už měli pod kontrolou," řekl po zápase třinecký Jiří Jiřík.

"Dlouho jsme hráli to, co jsme potřebovali. Před zápasem jsme si říkali, že musíme udržet co nejdéle nerozhodný výsledek, což se nám také dařilo. Měli jsme dnes ale moc vyloučených a ve dvou oslabeních jsme pak inkasovali dva rychlé góly. Dali jsme sice ještě důležitý gól do kabiny, ale na kolena nás srazil nešťastný třetí gól. Tam domácí rozhodli o výsledku," litoval ústecký Vladimír Evan

Oceláři Třinec - Slovan Ústečtí Lvi 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 37. Tomas (Korhoň), 39. Polanský (Kroupa), 46. Andersons (Tomas), 60. Zálešák - 40. Klimt (Martinec). Rozhodčí: Fraňo - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2981.
Třinec: Vojtek (40. - 41. L. Daneček) - Sekeráš, Švarný (31. Seman), Pácal, Malec, Kroupa, Andersons - Korhoň, Polanský, Tomas - Tomík, Štefanka, Steber - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kolusz (28. Stals), Skořepa, Zálešák. Trenéři: Marek, Juřík a A. Mach.
Ústí nad Labem: Přikryl - Novotný, Vágner, Ficenc, Hořava, Zeman, J. Evan, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - F. Mrázek, A. Nedorost, Hašek - Špirko, Martinec, Klimt - Šaffer, Klobouček, Liščák. Trenéři: V. Evan a M. Mach.

Reklama

Související témata: