Hlavní obsah

Znojmo - Č.Budějovice 0:3Hokejisté Budějovic vyhráli ve Znojmě bez problémů 3:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Bolf 0 : 1
48. Hudec 0 : 2
57. Šimánek 0 : 3

ZNOJMO

Hokejisté Českých Budějovic potvrdili po vítězství ve Znojmě 3:0 své vedoucí postavení v extralize a už ve čtvrtém zápase na ledě soupeřů neztratili ani bod. Poprvé v letošní sezóně navíc udržel budějovický brankář Roman Turek čisté konto. Znojmo sice proti vedoucímu týmu extraligy bojovalo, svým výkonem ale potvrdilo, že se v koncovce trápí.

Článek

Hned první přesilovku při vyloučení domácího útočníka Demela využili ve třetí minutě budějovičtí hokejisté k otevření skóre. Obránce Bolf vystřelil od modré čáry a v houštině těl kotouč proklouzl za záda gólmana Trvaje. Po inkasování branky se sice Orli snažili vyrovnat, jejich kombinační akce ale většinou nevedly k důraznému zakončení.

Mountfield vynikal aktivní obrannou hrou, kterou uplatňoval i při vlastním oslabení. Jen v první části Znojmo promarnilo tři možnosti přesilových her k vyrovnání. V početní převaze sice domácí hokejisté většinou dobře kombinovali v útočné třetině, ale jejich koncovka postrádala větší důraz.

Budějovice vyrážely k bleskovým protiútokům, po jednom z nich v závěru první třetiny stačil brankář Trvaj třikrát po sobě vyrazit střely Gulaše, jenž na čtvrtý pokus přihrál Veselému. Toho však šance natolik překvapila, že místo do opuštěné branky trefil ze dvou metrů pouze tyčku a od ní se odrazil kotouč pod Trvaje.

Turek byl spolehlivý

Obraz hry se příliš nezměnil ani ve druhé třetině. Budějovice zůstaly u zajištěné obrany, z níž vyrážely do rychlých protiútoků. Poněkud křečovitě hrající Znojmo sice zkoušelo brankáře Turka ostřelovat z větší vzdálenosti, ten ale s naprostým klidem vyrážel všechny pokusy soupeře. Stejně zdatně si v prostředním dějství vedl i jeho protějšek Trvaj.

Do závěrečné třetiny sice Orli vstoupili aktivně, z jejich projevu vyzařovala snaha vyrovnat, ale chytře hrající Budějovice pohotově využily chybu obránce Švrčka a z bleskového protiútoku po Hüblově přihrávce vstřelil Hudec druhou branku. Domácí hokejisté se nechtěli smířit s porážkou a v posledních deseti minutách vystupňovali tempo.

V 54. minutě ujel Erat, jeho sólo ale Turek pádem na led zmařil, další střely mířily vedle, štěstí stálo při budějovickém brankáři, když se od hole vlastního obránce Sičáka kotouč odrazil těsně vedle tyčky. Budějovickou převahu potvrdila třetí branka, jejímž autorem byl necelé tři minuty před koncem Šimánek a Znojmo v závěru rezignovalo.

"Měli jsme špatný vstup do zápasu. Hned na začátku jsme udělali hrubou chybu a soupeř ji při přesilovce potrestal. Celý zápas jsme sice tlačili, ale naráželi na kvalitního soupeře s výborným brankářem Turkem. Dřeli jsme, bojovali, náš projev byl však křečovitý. S koncovkou se potýkáme od začátku sezóny. Navzdory porážce nelze hráčům upřít snahu. Jenom ta ale na zkušené Budějovice nestačila," řekl po zápase znojemský Pavel Hynek.

"Hodně nám pomohla hned v úvodu rychlá vedoucí branka z přesilovky. Druhým klíčovým momentem zápasu bylo, že jsme ubránili spoustu oslabení. Hlavně nás výborným výkonem podržel brankář Turek. S naším herním projevem jsme spokojeni. Jsme ale na začátku sezóny a nějaké porážky ještě přijdou," ví budějovický Milan Černý.

Znojemští Orli - Mountfield Č. Budějovice 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. Bolf (Veselý), 49. Hudec (Hübl), 58. Šimánek (Sailer). Rozhodčí: Minář - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 2361.
Znojmo: Trvaj - Jareš, Švrček, Bičánek, Chvátal, Tesařík, Kotaška - Erat, Dopita, M. Růžička - Plášek, Haman, J. Svoboda - Padělek, Beroun, Meidl - Selingr, Demel, R. Procházka. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Vydarený, Sičák, F. Novák, Bolf, Frolo, Mucha - Hudec, V. Hübl, Hřebejk - Kůrka, Mertl, Sailer - Veselý, Vak, Kotrla - Gulaš, Šimánek, Ferebauer. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice