Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 4:2Pardubice jsou dál bez tříbodové výhry, po boji padly i v Ostravě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Prorok 1 : 0
19. Hruška 2 : 0
33. Starý 2 : 1
37. Somík 2 : 2
42. Petrovický 3 : 2
59. Petrovický 4 : 2

OSTRAVA

Hokejisté posledních Pardubic i po 9. extraligovém kole čekají na první tříbodovou výhru. Ve Vítkovicích sice čtyřicet minut živili naději na to, že konečně přeruší sérii nezdarů, ale proti byl útočník Róbert Petrovický. Ostravanům zařídil vítězství 4:2 dvěma góly a jednou asistencí.

Článek

Pardubice se zpočátku jevily jako tým bez sebedůvěry a chuti do hokeje. Domácí se dostali do tempa díky dvěma přesilovkám, ovšem efekt v podobě výrazných šancí či snad vstřelených branek se nedostavil. O vzruch se už ve čtvrté minutě postaral čárový rozhodčí Kalivoda, který se po zásahu pukem a dvěma hráči skácel k ledu a domácí Tomášek s pardubickým Koukalem mu dokonce vytahovali zapadlý jazyk. Otřesený sudí ale nakonec chyběl na ledě jen do konce třetiny.

První velkou možnost po té propásl hostující Ondřej, který z mezikruží pálil pouze do Pruska. Domácí však výtečně zvládli závěr prvního dějství. Nejprve se po levém křídle prosmýkl až před Lašáka zkušený Prorok a poskakující puk poslal nad jeho lapačku, o 81 vteřin později pak trefil stejné místo v pardubické kleci Hruška, kterého od zadního mantinelu našel důrazný Köhler.

Ve druhé třetině Východočeši přece jen trochu zlepšili bruslení, přidali na agresivitě, ovšem s nájezdy tísněných Rolinka i Sýkory si dokázal poradit Prusek. Vítkovice promarnily 74 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem a pak začaly bránit střední pásmo, jenže se dopouštěly faulů. Paradoxně v oslabení přesto Ostravané mohli zvýšit skóre, únik Hubáčka s Krenželokem však zakončil druhý jmenovaný střelou nad.

Do třetí třetiny šly týmy za nerozhodného stavu

Nakonec se fauly staly domácím osudnými. Při trestu Marušáka prokázal důraz před Pruskem hostující Starý, následující vyloučení Jurečky ztrestal Somík, který dorazil ránu Ondřeje, a bylo vyrovnáno. Poté se domácí přece jen mohli z těžkého úderu vzpamatovat, Jurečka ale v přesilovce z dobré pozice těsně minul a ani šance Proroka se nedočkala gólové tečky.

Vítkovice přesto dokázaly strhnout výhru na svou stranu. Na začátku třetí třetiny našel při svém druhém střídání v zápase Weissmann před brankou volného Petrovického, který ji věděl, co s pukem. Tím začala asi nezajímavější část zápasu. V oslabení ujel domácí Hruška, rozezvučel však jen tyčku a puk poskakující po brankovišti nedokázal trefit Köhler. Prusek na opačné straně zase kryl nájezd Rákose. Snaha hostů byla marná a 31 vteřin před koncem ujel při jejich posledním riskantním tahu v podobě hry bez gólmana Petrovický, jenž i přes faul Rolinka pečetil skóre.

"Byl to z obou stran hodně nervózní zápas a tentokrát asi nebylo utkání tolik pohledné. Dostali jsme se do vedení, ale pak promarnili přesilovku pět na tři a trestuhodně pustili soupeře do hry. Štěstíčko se ovšem konečně obrátilo na naši stranu na začátku třetí třetiny. Předtím jsme hráli krásný hokej a bylo to k ničemu, dneska se to asi trochu otočilo. Přesto musím celému týmu poděkovat za bojovnost a obrovské nasazení," ocenil po zápase vítkovický Miroslav Fryčer.

"Nejeli jsme hrát hezký hokej, ale tvrdě pracovat. Nemám komu co vytknout, bohužel jsme tam vyrobili okénka a rozhodlo, že domácí je potrestali. My své šance naopak nezrealizovali. Celé mužstvo musím pochválit za pracovitost, jakou předvedlo, o výsledek jsme se pořádně porvali. Nasadili jsme i méně zkušené hráče, kteří tým oživili a měli také slibné příležitosti. Neznamená to ale, že hokejisty, kteří zůstali doma, čekají výměny, jde jen o spekulace médií," prohlásil kouč Pardubic Miloš Říha.

Vítkovice Steel - Moeller Pardubice 4:2 (2:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 18. Prorok (Petrovický), 20. R. Hruška (Köhler), 43. Petrovický (Weissmann), 60. Petrovický (Ujčík) - 34. Starý (Koukal), 38. Somík (Ondřej). Rozhodčí: Partanen (Fin.) - Kalivoda, Bláha. Vyloučení: 8:6, navíc Píša (Pardubice) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 3219.
Vítkovice: Prusek - Marušák, Trnka, Jurečka, Barinka, Kuboš, Gulaši, Heš - Prorok, Petrovický, Ujčík - Hubáček, Šimíček, Strapáč - Tomášek, R. Hruška, Köhler - Klimek, Vala, Krenželok - od 41. navíc Weissmann. Trenéři: Fryčer, Daneček a Bolek.
Pardubice: Lašák - Píša, Linhart, Richter, Havíř, Snopek, M. Šeda, J. Kolář II - P. Sýkora, Tvrdík, Rolinek - Somík, Ondřej, Pivko - Starý, Koukal, Cetkovský - Klejna, Rákos, Zohorna - od 41. navíc Blažek. Trenéři: Říha a Rohlík.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec