Hlavní obsah

Litvínov - Kladno 6:2Litvínov potupil nemohoucí Kladno šestigólovým přídělem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Lukeš 1 : 0
1. Reichel 2 : 0
7. Ševc 2 : 1
10. Jánský 3 : 1
27. Reichel 4 : 1
39. Lukeš 5 : 1
44. Čurilla 5 : 2
46. Sklenička 6 : 2

LITVÍNOV

V utkání dvou soupeřů ze spodních pater extraligové tabulky, kteří potřebují body jako sůl, byl úspěšnější domácí Litvínov, jenž porazil Kladno 6:2. Snadno tak potrestal poměrně nevýraznou a místy až zoufalou hru oslabených Středočechů.

Článek

Domácí měli famózní nástup. Už po půlminutě se trefil Lukeš a po 71 odehraných vteřinách už to bylo 2:0, když Reichel zužitkoval přesilovku. Hosté tak byli zralí na ručník hned v samotném začátku zápasu. V osmé minutě sice vzkřísil jejich naději Ševc, kterému se také při přesilovce podařilo propálit Hübla, jenže vzápětí Litvínov znovu odskočil na rozdíl dvou branek. To se prosadil Jánský, jehož předchozí nájezd stihl Orct zlikvidovat, ale na opakovanou akci mladého litvínovského forvarda už nestačil.

Do druhé dvacetiminutovky tak nastupoval Litvínov s klidem dvoubrankového náskoku a když ve 28. minutě svým druhým gólem v utkání ještě zvýšil vedení Reichel, bylo prakticky rozhodnuto. V polovině utkání zůstal ležet na ledě po srážce s protihráčem otřesený brankář Kladna Orct, ale otřepal se a pokračoval ve hře. Osud Středočechů pečetil druhou svou brankou Lukeš v samotném závěru druhé třetiny.

Po přestávce přece jen nahradil otřeseného Orcta v hostující brance Lev, s výsledkem však mohl už jen těžko něco udělat. Týmu to sice trochu pomohlo, protože Čurilla dokázal z úhlu překonat Hübla a snížit na přijatelnějších 5:2, jenže ještě nebyl všemu konec. Střelecký účet zápasu totiž uzavřel dlouhán Sklenička, když pohotově doklepl za záda kladenského brankáře zblokovanou střelu Machuldy.

Domácí si tak připsali cennou výhru a zároveň přerušili nepříznivou sérii šesti zápasů, během níž marně čekali na vítězství.

"Když přijde takovýhle nástup do utkání, jako se nám povedl dneska, tak to se potom hraje parádně. Už jsme potřebovali vyhrát jako sůl a jsem rád, že nám to podařilo," pochvaloval si litvínovský Petr Rosol.

"Jestliže po 71 vteřinách prohráváte 0:2, tak nemá moc cenu to nějak dlouho rozebírat. Od takto nepovedeného začátku se potom odvíjelo celé utkání," litoval kladenský Petr Kasík.

Litvínov - Geus Okna Kladno 6:2 (3:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Lukeš (Kubinčák), 2. Reichel (Lukeš), 11. Jánský (Jenáček), 28. Reichel, 39. Lukeš (Kubinčák), 57. Sklenička (Machulda) - 8. Ševc (Kalla), 45. Čurilla (Gardoň). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 3055.
Litvínov: J. Hübl ml. - Koma, Hranáč, Poživil (50. Stříteský), Skuhrovec, Vobořil, Kubát - Lukeš, Reichel, Kubinčák - Bednařík, Branda, Benda - Jánský, Rindoš, Jenáček - Sklenička, Černý, Machulda. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Kladno: Orct (41. Lev) - Ševc, Schnabel, Šmach, Hájek, L. Procházka, Nádašdi, M. Štěpánek - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Tomajko, Gardoň, Čurilla - Horna, Kalla, Tenkrát - Kuchler, Kazatel, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: