Hlavní obsah

Liberec - Slavia 5:2Liberec parádním obratem v závěrečné třetině zdolal Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Vondrka 0 : 1
9. Čermák 1 : 1
16. Sloboda 1 : 2
47. Moravec 2 : 2
48. Klimenta 3 : 2
53. Plodek 4 : 2
57. Plodek 5 : 2

PRAHA

Hokejisté Liberce zvítězili ve šlágru desátého kola hokejové O2 extraligy nad Slavií Praha 5:2. Po čtyřiceti minutách hry sice Gregorův tým prohrával 1:2, v závěrečné třetině ovšem předvedl parádní obrat, když do slávistické sítě nasázel čtyři góly. Severočechy podržel zejména v první třetině skvělými zákroky brankář Milan Hnilička, tři kanadské body si připsal útočník Jan Plodek.

Článek

Slávisté přijeli do Liberce posíleni nedělní vysokou výhrou na zlínském ledě a hned od prvních minut se tlačili do útoku. Jejich počáteční nápor však zabrzdila dvě vyloučení, díky kterým měli domácí možnost hrát dvanáct vteřin 5 na 3. Gól měl na hokejce Václav Novák, jeho projektil ale zastavila spojnice tyčky a břevna.

Po Mickově návratu z trestné lavice udeřila v pokračujícím oslabení Slavia. Michal Vondrka dobruslil Tomicovo vyhození a bekhendovou střelou mezi Hniličkovy betony poslal hosty do vedení.

Hosty vedoucí gól nabudil a liberecký tým musel několika skvělými zákroky podržet Hnilička. V 8. minutě mu navíc po střele Červenky pomohla levá tyč. Z protiútoku překonal slávistického brankáře Svobodu střelou zpoza obránce Stanislav Procházka, gól ale kvůli postavení mimo hru neplatil.

V desáté minutě už ale bylo vyrovnáno. Leoš Čermák po závaru před hostující brankou dotlačil puk za brankovou čáru. Nerozhodný stav ale nevydržel dlouho. V sedmnácté minutě byl faulován slávistický útočník Duda a v ponechané výhodě překvapil Hniličku tečovanou střelou z úhlu Karol Sloboda, pro kterého to byl vůbec první gól v české extralize.

Hnilička svůj tým podržel i ve druhé třetině

V úvodu druhé dvacetiminutovky tempo hry lehce opadlo, nebezpečnější ale byla i nadále Slavia. Její snaha ovšem končila na pozorném Hniličkovi. V závěru třetiny se do tlaku dostal Liberec, při Růžičkově týmu ovšem stálo štěstí. Nejprve za již překonaného Svobodu zaskočil Němeček, další dorážku zachytil na brankové čáře do své rukavice obětavým zákrokem obránce Drtina.

Na začátku třetí třetiny se možnost hrát dvounásobnou přesilovku naskytla i hostům. Nenaložili s ní však vůbec dobře, za více jak minutu neohrozili Hniličku jedinou střelou. Ve 48. minutě naopak udeřilo na druhé straně, když Svoboda pustil za svá záda lehké Moravcovo nahození. Za minutu bylo Pražanům ještě hůř. Klimenta po pěkné individuální akci střelou nad lapačku překonal Svobodu potřetí. Oba liberecké góly dělilo pouhých sedmdesát tři sekund.

Liberec obrat nastartoval a v aktivní hře pokračoval i nadále. Slávisté si v kritických chvilkách vypomáhali nedovolenými zákroky. Definitivní klid do domácích řad přinesly dvě trefy Jana Plodka, který Svobodu nejprve překvapil střelou zápěstím, podruhé přesně našel skulinku mezi betony. Slavia se již ve zbývajících minutách zápasu do tlaku nedostala, a tak po kolapsu v závěrečné třetině odjíždí ze severu Čech s prázdnou.

<tbody><tr class="invert"><td>Bílí Tygři Liberec - Slavia Praha 5:2 (1:2, 0:0, 4:0)</td></tr><tr><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 10. L. Čermák (Kašpařík), 48. Moravec (Vantuch), 49. Klimenta (Plodek), 54. Plodek (Víšek), 57. Plodek (L. Čermák)- 5. Vondrka (Tomica), 17. Sloboda (V. Růžička ml.). Rozhodčí: Polák - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:8, navíc Vantuch (Liberec) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 6209. </td></tr><tr><td><strong>Liberec:</strong> Hnilička - Moravec, Jiruš, Žabka, Zíb, Hunkes, Krstev, Holub - L. Čermák, Kašpařík, V. Novák - Klimenta, Plodek, Víšek - V. Nedorost, Pabiška, S. Procházka - Vantuch, Dušek, Špaček. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun. </td></tr><tr><td><strong>Slavia Praha:</strong> A. Svoboda - Kadlec, Žižka, Hlavačka, Kolařík, Němeček, Vašíček, Sloboda, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Vondrka - Doležal, V. Růžička ml., Duda. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous. </td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články