Hlavní obsah

Karlovy Vary - Sparta 3:4Vary i podesáté v sezóně bodovaly, přestože prohrály se Spartou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Vaic 0 : 1
8. Skuhravý 1 : 1
13. Jerofejevs 1 : 2
21. Kraft 2 : 2
42. Netík 2 : 3
54. Hanzlík 3 : 3
65. Nedvěd 3 : 4

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů bodovali i v desátém utkání této sezóny, i když v úterním 10. kole prohráli na domácím ledě s mistrovskou Spartou 3:4 po samostatných nájezdech. Ten rozhodující proměnil ve čtvrté sérii Petr Nedvěd. Karlovarský obránce Josef Řezníček tak musel při svém rekordním 911. startu v nejvyšší soutěži strávit porážku.

Článek

Vstup do utkání se po slavnostním ceremoniálu vydařil lépe hostům. Už po 65 vteřinách po Tonově střele chytře zakončil Vaic a otevřel skóre. Vzápětí putoval na trestnou lavici oslavenec Řezníček, ale Energie se v oslabení ubránila. Na druhé straně fauloval Jaroslav Nedvěd a potom i Vykoukal, domácí sice 38 vteřin trvající výhodu pěti proti třem nevyužili, ale proti čtyřem už skórovali. Skuhravý vyjel z rohu hřiště a z úhlu prostřelil Dubu.

Karlovy Vary ožily a Duba musel zlikvidovat Kristkův pokus a Melenovského dorážku i další nebezpečné střely. Hosté se pak sice neprosadili při Ustrnulově trestu, ale v 14. minutě tečoval Netíkovu střelu lotyšský obránce Jerofejevs a svou první trefou v české extralize vrátil úřadujícímu mistrovi vedení.

Západočeši odpověděli hned na začátku druhého dějství. Bílek získal puk po chybě hostující obrany a Kraft z mezikruží trefil volné místo v Dubově brance. Hra se přelévala ze strany na stranu a oba gólmani převedli několik bravurních zákroků. V polovině utkání Duba na pokus Grofa nestačil, jeho rána se odrazila od konstrukce tak prudce, že se sudí Turčan šel poradit s videorozhodčím, ale podle něj gól nepadl. Na stavu v druhé části nic nezměnily ani přesilovky na obou stranách.

Vary vyrovnaly pět minut před koncem

Na úvod závěrečného dějství putoval na trestnou lavici Košťál a Sparta přesilovku využila. Netík zamířil přesně z pravého kruhu pro vhazování a dostal hosty potřetí v utkání do vedení. Dubu pak vyzkoušeli Bílek, Řezníček a Hluchý, největší šanci na vyrovnání měl po Dubnově střele z dorážky Melenovský.

Při Štrbově trestu v 55. minutě už Energie smazala ztrátu. Na modré čáře se uvolnil Jiří Hanzlík a na přesnou střelu do levého horního rohu Duba nemohl reagovat. Do konce běžné hrací doby se na stavu nic nezměnilo a nerozhodlo ani nastavení, v němž hned v úvodu ujel Jaroslavu Nedvědovi Kumstát a trefil bekhendem tyč. V nájezdech se trefil jako jediný Petr Nedvěd, jemuž se ve čtvrté sérii povedl reparát za první pokus.

"Byl to naprosto vyrovnaný zápas. V první třetině jsme působili zakřiknutě a soupeř byl aktivnější. Od druhé třetiny jsme přidali, zbavili se nervozity a měli i šance. Škoda tyčky Kuby Grofa, jak se ukázalo na videozáznamu, i té Petra Kumstáta v prodloužení. Sparta také mohla dát nějaké góly, takže remíza po šedesáti minutách byla asi zasloužená. Nájezdy nám zase nevyšly, i když je to škoda, protože třeba Víťa Bílek to udělal dobře, ale nezvedl puk," zalitoval po zápase karlovarský Zdeněk Venera.

"Jsme spokojeni především s tím, že jsme se poučili z nedělní porážky s Českými Budějovicemi. Hráči přistoupili k utkání úplně jinak. Za body, které k tomu přišli, jsme rádi. Jeli jsme sem v jiné pozici než v jiných sezónách - na led favorita. Byl to vyrovnaný zápas, v první třetině jsme soupeře zaskočili a hráli aktivněji. Druhá část naopak patřila soupeři. Ve třetí se hrálo nahoru, dolů," hodnotil sparťanský Marian Jelínek.

Energie Karlovy Vary - Sparta Praha 3:4 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Skuhravý (Kumstát), 22. Kraft (Bílek), 55. Jiří Hanzlík (Dobroň) - 2. Vaic (P. Ton), 14. Jerofejevs (Netík), 43. Netík (Melichárek), rozhodující sam. nájezd P. Nedvěd. Rozhodčí: Turčan - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:5, navíc P. Nedvěd, Štrba (oba Sparta) oba 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 3360.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Grof, Duben, Mudroch, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Hluchý - Melenovský, Kristek, Skladaný - Milan Procházka, Pech, Zucker. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Jan Hanzlík, J. Nedvěd, Černošek - Zelenka, P. Nedvěd, M. Havel - Ton, Vaic, Štrba - Netík, Sivek, Melichárek - Hromas, Langhammer, Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články