Hlavní obsah

Trenér hokejistů Budějovic chválí brankáře Turka

ZNOJMO

Až nečekaně skvělý vstup do letošního ročníku extraligy mají za sebou hokejistů Českých Budějovic, kteří suverénně vedou tabulku soutěže. Hrají nejen dobře v domácím prostředí, ale dokáží vydolovat s přehledem body i na ledě soupeřů. V neděli zaskočili v Praze mistrovskou Spartu, o dva dny později rozšířili svou sbírku úspěchů o plný bodový zisk ve Znojmě, kde poprvé udrželi čisté konto.

Článek

"Základ našich úspěchů je, že nás ve všech zápasech drží brankář Turek," odpověděl jednou větou na tajemství vítězného receptu po zápase ve Znojmě budějovický trenér Josef Jandač, které ale hned vzápětí kromě chvály sedmatřicetiletého pilíře Turka své úvahy o příčině úspěchů rozšířil. "Oproti loňsku, kdy jsme hodně bodů na ledě soupeřů nesbírali, se hlavně zlepšila naše obranná hra. Tým je v psychické pohodě. Máme nahráno, bodujeme, hrajeme relativně v klidu," dodal Jandač.

Budějovičtí hokejisté ve Znojmě excelovali i v další důležité hokejové činnosti. Zvládli na jedničku všechny hry v oslabení, v němž odehráli ve Znojmě dvanáct minut. "Zatím se nám daří i v tomto směru. Určitě Znojmo hrálo velmi dobře. Ale Turek byl dnes vynikající, dokázal spolehlivě hasit všechny situace. Nechali jsme jej také vyniknout. Prostě chytá naprosto spolehlivě a zaslouženě vychytal nulu," dodal Jandač.

Navzdory úspěchům se ale drží budějovičtí trenéři raději při zemi. "Jsme stále teprve na začátku sezony. Vydařil se nám vstup, jaký jsme rozhodně nečekali. Ale ještě na nás čeká spousta zápasů a přijdou i porážky. V každém případě jsme však spokojeni s herním stylem," doplnil asistent budějovického trenéra Milan Černý.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec