Hlavní obsah

Liberecký Plodek si tak úspěšný úvod do extraligy nepamatuje

LIBEREC/PRAHA

Jan Plodek z Liberce se v úterním utkání O2 extraligy proti pražské Slavii zaskvěl dvěma góly a jednou asistencí. Rozhodující měrou se podílel na závěrečné kanonádě Bílích Tygrů, která vystřílela domácím plný bodový zisk. Po zásluze se tedy dostal do výběru redakce Sport.cz, která vybírala ideální sestavu desátého kola extraligy.

Článek

Hokejisté Liberce v utkání proti Slavii osmačtyřicet minut tahali za kratší část provazu. Čtyřmi góly během posledních dvanácti minut však převážili misku vah na svou stranu a rozhodli o vítězství. Tři ze čtyř rohodujících zásahů do černého nesou rukopis Jana Plodka.

Liberecký odchovanec je bez jednoho gólu za svým loňským maximem ze základní části. Po deseti kolech extraligy posbíral z ledu celkem devět kanadských bodů za sedm gólů a dvě přihrávky. "Takový start do sezóny si nepamatuji," řekl pro oficiální webové stránky Bílých tygrů o své formě prozatím třetí muž kanadského bodování soutěže.

Ideální sestava 10. kola O2 extraligy podle redakce Sport.cz:
Málek (Plzeň - 2) - Bolf (Č. Budějovice), Jerofejevs (Sparta) - Plodek (Liberec), Petrovický (Vítkovice), Lukeš (Litvínov).

Zároveň se svěřil, že by jeho výkony mohly mít vliv na podepsání nového kontraktu: "Jsem rád, že se takhle daří, protože ten poslední rok smlouvy je opravdu nejdůležitější," uvědomuje si Plodek.

Mužstvo vedené  Dušanem Gregorem má stejně jako druhé Karlovy Vary a třetí Slavia Praha dvaadvacet bodů a s pětibodovým mankem vzhlíží ze čtvrtého místa na první Mountfield. Po loňském nevydařeném semifinále a předloňském vybouchnutí již ve čtvrtfinále zajímá devětadvacetiletého severočeského patriota hlavně týmový úspěch. "Snad se bude dařit i týmu," uzavírá na závěr.

Reklama

Související témata: