Hlavní obsah

Reichel: Rychlé branky Kladno omráčily

LITVÍNOV

Hokejista Litvínova Robert Reichel byl po výhře nad Kladnem nadšen. Jeho tým už ve druhé minutě vedl 2:0 a hned na začátku zápasu tak utnul jakékoliv snažení soupeře. Sám Reichel dal dvě branky, podobně jako jeho nový kolega v útoku František Lukeš. Na domácím kluzišti se týmu daří, Reichel by ale rád vozil i z venkovních zápasů.

Článek

Po šesti porážkách v řadě získal Litvínov konečně tři extraligové body. Dýchá se vám po vítězství nad hokejisty Kladna lépe?

Rozhodně. Potřebovali jsme se chytit a jsem rád, že se to povedlo. Šlo o souboj sousedů v tabulce. Hráli jsme v něm dobře, bojovali a dokázali proměňovat šance.

Již v 71. vteřině jste vedli 2:0, pomohl hodně raketový start do utkání?

Rychlé branky Kladno omráčily a nám umožnily hrát celý zápas v klidu a pohodě. Říkali jsme si, že musíme hrát hlavně dobře zezadu.

Sám jste k vítězství přispěl dvěma góly a stejně si vedl Lukeš, který se objevil na křídle vašeho útoku místo Trávníčka. Jak vám to společně šlo?

Trenéři zkoušejí různé varianty, aby mužstvo šlapalo, jak má. Při Trávníčkově absenci k nám zkusili dát Lukeše a ten tah vyšel perfektně.

Jak se na výkonu mužstva odrazilo sezení v kabině den před zápasem, na kterém jste si měli vyříkat důvody předchozích porážek?

Řekli jsme si, že musíme hrát disciplinovaněji, že nemůžeme v každém zápasu dostávat tři čtyři góly v oslabení. V utkání jsme to předsevzetí dodrželi a v pohodě vyhráli. Doma se docela daří, jenže nevozíme body z venku. Z pěti utkání na cizím ledě máme jediný a to musíme změnit.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec