Hlavní obsah

Hluchý s Bílkem válí za Vary, s Kladnem neměli slitování

KLADNO

Oba už od dorosteneckých let hráli za Kladno, v nejvyšší soutěži až do letošní sezóny nikdy jiný dres neoblékali. Ve čtvrtek ale Milan Hluchý a Vítězslav Bílek poprvé nastoupili v Kladně jako hosté a svými góly pomohli svůj bývalý klub pokořit. V létě totiž mladí útočníci odešli nezávisle na sobě do Karlových Varů a nyní si užívají v týmu, který se drží na špici extraligy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Radost karlovarských hokejistů

Článek

„Vyjma přípravy jsme vlastně hráli proti Kladnu poprvé. Ne že by jsme se na to nějak speciálně připravovali, ale říkali jsme si, že tady musíme něco předvést. A myslím, že se nám to povedlo. Jsem rád, že to takhle vyšlo,“ říkal po zápase Vítězslav Bílek, jenž devět minut před koncem upravil na konečných 6:2 pro Vary a gólově navázal na kamaráda Hluchého.

Tomu se zase podařilo vstřelit vítěznou branku zápasu při osudové šestiminutovce Varů ve druhé třetině, kdy hosté nasázeli Kladnu čtyři branky. „Byl to vyrovnaný zápas, ale pak se nám podařilo využít slabších chvil kladenské obrany a dostali jsme se do vedení. Hrát na ledě Kladna bylo pro nás takové zpestření, hlavní je ale vítězství. Byly vypsány i nějaké prémie,“ přiznal Milan Hluchý.

Odchod do Varů společně neplánovali

Dvaadvacetiletý útočník se v létě upsal Varům jako první z kladenské dvojice, o dva roky starší Bílek přitom vůbec netušil, že se znovu potkají v jednom týmu. „Vůbec jsem nevěděl o tom, že má Milan namířeno do Varů. Dozvěděl jsem se to až později, když jsem podepsal smlouvu. Každopádně jsme ale byli rádi, že jsme se pak v kabině zase společně setkali,“ usmíval se Bílek, jenž kdysi odehrál spoustu zápasů v elitní řadě Kladna s hvězdami Pavlem Paterou a Martinem Procházkou.

Ve Varech má na centru Milana Krafta, parťák Hluchý hrál s nimi v útoku teprve podruhé. „Trenér chtěl zkusit nějaké změny, abychom zase dávali góly. Jsem rád, že Milan k nám do lajny s Milanem Kraftem tak zapadl, docela nám to jde,“ těší Bílka. Po povětšinou hubených letech v Kladně si nyní užívá ve Varech, které se neustále pohybují na špici, a on sám dokonce vévodí klubovému bodování. „Máme super partu, což je velké plus úspěchu, který teď máme. Jen aby nám to takhle vydrželo,“ přeje si.

Výkony svého bývalého týmu Bílek i nadále sleduje. „Kluci mají také silný tým, jen si ještě musí pořádně sednout. Když si začnou trochu věřit, tak jim to ještě půjde. Asi za tím bude spíš psychická stránka. Zřejmě nejsou tak v pohodě, jak si představovali. Do Kladna se budu vždycky rád vracet. Ale teď zkrátka hraju za Vary,“ dodal na závěr.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články