Hlavní obsah

Tenkrát: Záleží jen na nás, jak se z krize dostaneme

KLADNO

Po několika letech v zahraničí obléká Petr Tenkrát znovu dres hokejistů Kladna a patří v trápícím se týmu k výjimkám, které ještě dělají fanouškům radost. Šikovný reprezentační útočník dovede potěšit obdivovatele rychlého bruslení a odvážných kliček. Už brzy však odejde na smluvené angažmá do Švédska. Petr Tenkrát v pátek po poledni odpovídal na otázky čtenářů Sport.cz v on-line chatu.

Článek

Nejvíce otázek pochopitelně směřovalo k současné krizi Kladna. Ale na to, proč se týmu momentálně tolik nedaří, nedokázal najít odpověď ani bodový lídr mužstva. "Kdybychom věděli, proč nám to tak nejde, tak už jsme z toho dávno venku. Samozřejmě se snažíme najít příčinu, cesta z takové krize však vede pomalu. Záleží jen na nás, jak se z toho dostaneme. Čím dříve, tím lépe," řekl Tenkrát.

Jeho letošní působení v Kladně se pomalu chýlí ke konci, má namířeno na domluvené angažmá ve švédském týmu Timra IK. "Sledoval jsem občas jejich výsledky na teletextu, ale soustředil jsem se hlavně na Kladno. Zatím nevím, co od toho mám očekávat, tak nechci předbíhat," říká o novém angažmá.

ON-LINE CHAT NA SPORT.CZ:
HOKEJ:Útočník Kladna Petr Tenkrát

V Timře podepsal smlouvu na dva roky, příští ročník by ale opět rád začal ve svém mateřském týmu. "Samozřejmě pokud bude ze strany Kladna zájem," tvrdí a o jiném týmu v extralize ani neuvažuje. "Samozřejmě člověk hokej nehraje do smrti a snaží se nějakým způsobem zajistit. Ale Kladno je pro mne pořád číslo jedna."

Během své kariéry si už 30letý Tenkrát vyzkoušel i soutěže ve Finsku a Rusku, největší úspěchy zaznamenal v Oulu, kde s místním Kärpätem dvakrát slavil mistrovský titul. "Také proto mám na tohle angažmá nejlepší vzpomínky. Dva finské tituly a stříbro na mistrovství světa v Rize jsou moje největší hokejové úspěchy," vykládal hráč, jemuž se naproti tomu nepodařilo prosadit v NHL.

Mrzí ho, že v NHL nezůstal

"Na první sezónu v Anaheimu nezapomenu, ale mrzelo mne, když jsem byl hned druhý rok bez jakéhokoliv vysvětlení vytrejdovaný. Ale takový je život v NHL, to může potkat každého," poukázal třeba i na poslední příklad Petra Čajánka. "Určitě mne mrzí, že jsem v NHL nezůstal, ale ještě tu možnost nezavrhuju," nevzdává se další budoucnosti ve slavné lize.

Za nejlepšího hráče současnosti považuje milovník fotbalu a hokejbalu Jaromíra Jágra, jako kluk pak obdivoval litvínovského Petra Rosola, na kterého jezdil dívat z rodného Děčína. "Když jsem pak proti němu hrál za Kladno, byl to zvláštní pocit." V Litvínově navíc pokaždé rád hraje, líbí se mu místní atmosféra už od dob, kdy tam hrál za děčínské žáky. "O to víc mne v úterý mrzelo, že jsme tam prohráli," vrátil se k další porážce Kladna z poslední doby.

Z mnoha angažmá poznal řadu kvalitních hokejistů, nějakého vysněného spoluhráče už ale nemá. "Hrál jsem s hodně kvalitními hráči, s kterými by si jiní přáli hrát. Rád vzpomínám na začátky v Kladně s Jirkou Burgerem a Petrem Tonem. V Oulu jsem pak hrál čtyři roky pořád ve stejné řadě s Jari Viuhkolou a Mikou Pyörälem a s nimi jsem byl také nadmíru spokojený," připomněl také finské parťáky. S druhým jmenovaným se mimochodem potká i při novém angažmá v Timře.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín