Hlavní obsah

Hokejisty Kladna nespasila ani odluka dvojice P+P

KLADNO

Trenér Zdeněk Müller zkouší všechno možné, aby oživil hru vadnoucího hokejového Kladna. Marně. Ve čtvrtek realizoval ještě donedávna nemyslitelný nápad – rozdělil legendární duo P+P: Pavla Pateru a Martina Procházku. Přesto Středočeši dostali od Karlových Varů na vlastním ledě nakládačku 6:2.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Radosti si v letošní sezóně hokejisté Kladna zatím moc neužívají.

Článek

Dvojici, která bok po boku slavila olympijský triumf i čtyři tituly mistrů světa poslal každého do jiného útoku – Patera hrál s Bělohlavem a Tomajkem, Procházka s Gardoněm a Čurillou. Při střídání se takto míjeli poprvé od roku 2000, což v extralize čítá podle České televize 163 zápasů.

„Dlouhodobě se nám nedařilo, ani střelecky, po porážce v Litvínově jsme se rozhodli pro změnu. Velké oživení to ale nepřineslo,“ musel přiznat Müller. Rozhodnutí překvapilo i čerstvou posilu Kladna Jana Tomajka. „Trenér chtěl udělat nějaké změny," tvrdil další světový šampión. V elitním útoku Pavla Patery si vlastně polepšil, nicméně nebyl zcela přesvědčen o pozitivech změny. "Hrálo se mi samozřejmě dobře, s Pavlem se hraje parádně asi každému. Ale nevím, jestli ta změna bylo to pravé, co jsme potřebovali," dodal.

„Bylo to rozhodnutí trenéra,“ stručně komentoval změnu v sestavě Martin Procházka. „Ale na tu bídu celého týmu naše hra nebyla nejhorší,“ hodnotil souhru nové formace. Co se to děje s Kladnem? Na předposledním místě tabulky se krčí se šesti body. „Nevím, dostaneme gól a sesypeme se. To mužstvo asi nemá charakter,“ krčil rameny Procházka. „Ze hry se vytrácí úplně všechno,“ smutně dodal kouč Müller.

Reklama

Související témata: