Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 4:3Litvínov vydoloval ve Vítkovicích bod, ale šňůru nezdarů nepřeťal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hranáč 0 : 1
5. Petrovický 1 : 1
6. Reichel 1 : 2
17. Petrovický 2 : 2
33. Tomášek 3 : 2
52. Hranáč 3 : 3
60. Weissmann 4 : 3

OSTRAVA

Černá série litvínovských hokejistů v Ostravě má další pokračování. Severočeši ve Vítkovicích nevyhráli ani potřiadvacáté v řadě, i když v pátek za porážku 3:4 v prodloužení berou alespoň bod. Zápas ovládl slovenský útočník Róbert Petrovický, který se s vítkovickým dresem před odchodem do Švédska rozloučil dvěma góly a asistencí. Litvínov na vítkovickém ledě nevyhrál už přes deset let.

Článek

Severočeši se do soupeře opřeli zhurta. Pruska v rychlém sledu nechali vyniknout Benda s Bednaříkem, ale třetí rána už našla síť, když domácí branku zacílil v přesilovce od modré čáry Hranáč. Litvínovský nápor domácí potlačili až při Bendově vyloučení. K vyrovnání jim však pomohl notný kus štěstí, když hosté několikrát nedokázali odpálit puk z obranného pásma, po sérii odrazů ho Prorok sklepl na Petrovického, který obratně zavěsil.

Remíza dlouho nevydržela. Za 104 sekund nachytal Pruska téměř z nulového úhlu Reichel, jehož nástřel si gólman nešikovně srazil za záda. Vítkovice však mají Petrovického. Jeho řada vyniká v šedi vítkovického průměru a pozvedla i přesilovky Fryčerova výběru. Oslabení o dva muže hosté nepřečkali, Petrovický z podobného místa u levé tyčky znovu uplatnil čich na góly, když pohotově přehodil ležícího Hübla.

Přesilovky odemkly domácím cestu k úspěchu v bitvě, kde žádný z týmů svého soupeře herně nijak nepřevyšoval. Pět na tři hráli v půlce zápasu 45 vteřin i hosté, ale Prusek si napravil dojem a vytáhl zákrok večera na Brandu, který z brankové čáry na několik pokusů nepřetlačil jeho lapačku. K výuce přesilovek Vítkovice přidaly naopak i třetí část; netradiční střelec Tomášek schoval svůj tah za bránícího soupeře a Hübl na jeho ránu pod horní tyčku ani nezareagoval.

Domácí mohli mít klid, kdyby ve 43. minutě další přesilu zužitkoval Hubáček, ale Hübl zabránil nejhoršímu a dal Litvínovu křídla. Závěr se totiž hrál v režii hostů. Jakoby domácím došly síly. Přepustili iniciativu soupeři a byly potrestány. Prusek ještě plastronem vykryl ve 48. minutě pokus Lukeše, ale sedm minut před koncem řádné hrací doby byl bezmocný proti Hranáčově dělovce od modré čáry.

Prodloužení trvalo jen 32 sekund. Hned první souvislou akci po litvínovské chybě ve středním pásmu dotáhl Weissmann, kterému ideální pozici připravil nejlepší muž zápasu Petrovický.

Vítkovice Steel - Litvínov 4:3 v prodl. (2:2, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Petrovický (Prorok), 18. Petrovický (Prorok), 34. Tomášek (Köhler), 61. Weissmann (Petrovický) - 3. Hranáč (Koma), 7. Reichel (Kubinčák), 53. Hranáč (Kubinčák). Rozhodčí: Polák - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 10:9, navíc Prorok (Vítkovice) do konce utkání. Využití: 3:2. Diváci: 3284.
Vítkovice: Prusek - Marušák, Trnka, Jurečka, Barinka, Kuboš, Heš, Gulaši - Weissmann, Petrovický, Prorok - Ujčík, Šimíček, Hubáček - Tomášek, R. Hruška, Köhler - Klimek, Mikula, Krenželok. Trenéři: Fryčer, J. Daneček a Bolek.
Litvínov: J. Hübl ml. - Koma, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Kubát, od 54. navíc Šlégr - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Benda, Branda, Bednařík - Jánský, Rindoš, Jenáček - Machulda, Černý, Sklenička. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: