Hlavní obsah

Č.Budějovice - Třinec 2:0Hokejisté Budějovic vyhráli podesáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hübl 1 : 0
46. Brabenec 2 : 0

Hokejisté Českých Budějovic zdolali v pátečním utkání 11. kola extraligy Třinec 2:0 a po desáté výhře za sebou si Mountfield drží v čele tabulky pětibodový náskok. O branky se postarali Viktor Hübl a Kamil Brabenec. Brankář Roman Turek udržel podruhé v řadě čisté konto.

Článek

Oceláři nastoupili proti lídrovi tabulky se znatelným respektem a nechali režii úvodních minut zcela na hráčích Mountfieldu. Již při svém prvním pobytu na ledě mohl po přihrávce Kůrky skórovat domácí kapitán Sailer, ale brankář Vojtek se správně položil do střely. Pak přišly velké chvíle křídelníka Hudce, jenž po rychlém sprintu z pravé strany Vojtka sice nepropálil, ale v pokračující akci přesně našel Hübla a ten přízemní střelou z levého kruhu otevřel skóre.

Vzápětí Kůrka při signalizované výhodě zblízka minul třineckou klec a při Sekerášově vyloučení nastřelil horní spojovací tyčku od modré čáry Sičák. Hosté se osmělili až v 18. minutě, kdy Peterek přihrávkou od zadního mantinelu našel před budějovickou brankou Davida Květoně, ale Turek byl na místě.

Druhé dějství se od prvního příliš nelišilo. Domácí po vtipných kombinacích bez ustání atakovali branku Třince, jejich soupeř se omezoval na vyhazování kotouče a náhodné brejky. Po pěkné akci Mertla spálil příležitost Sailer, zápěstím přímo do Vojtka mířil Veselý. V oslabení se ojedinělému výpadu dostala dvojice Peterek a Martynek, našla však připraveného Turka.

V polovině zápasu rozpoutali Jihočeši doslova střelecké manévry, ale zblízka do odkryté klece nedokázal skórovat Bolf, mezi kruhy neúspěšně pálil Gulaš, z otočky jen zahrozil Brabenec, nezdařily se ani pokusy Hudce, Kotrly a znovu aktivního Gulaše. Domácím pak zatrnulo při kiksu obránce Nováka před vlastní svatyní, ale Skořepa nenadálou příležitost nevyužil, stejně jako před závěrem třetiny jeho spoluhráč Květoň, jehož střela pouze vyprášila Turkovy betony.

Třinečtí vycítili šanci na vyrovnání při Tomanově vyloučení v úvodu třetího dějství, ale jejich tlak byl neefektivní. Ve 47. minutě naopak udeřili domácí. Vojtek sice zázračně zachránil před Hudcem, ale nestačil se včas přemístit ke druhé tyčce, u níž číhal nekrytý Brabenec a přesným zásahem potvrdil desáté vítězství Jihočechů v řadě. Moravané se nevzdávali a sympaticky bojovali až do závěru. Před Turkovou klecí však byli bezzubí. Tomanovo zaváhání nepotrestal Skořepa, větší razance při střele chyběla Koluszovi a očekávaná power play se vůbec nekonala.

Mountfield České Budějovice - Oceláři Třinec 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. V. Hübl (Hudec), 47. Brabenec (Hübl). Rozhodčí: Bolina - Čížek, Prchal. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 5722.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, F. Novák, Bolf, Frolo - Hudec, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Mertl, Sailer - Kotrla, Vak, Veselý - Gulaš, Šimánek, Hřebejk. Trenéři: Jandač a M. Černý
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Švarný, Kroupa, Seman, Pácal, Malec, Andersons - Tomík, Štefanka, Steber - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kolusz, Skořepa, Zálešák - Tomas, Polanský, Korhoň. Trenéři: Marek, Juřík a A. Mach.

Reklama

Související témata: