Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 4:3Málkova neprůstřelnost skončila, i tak Plzeň doma pošesté vyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Šindel 1 : 0
20. Beránek 1 : 1
31. Červenka 1 : 2
34. Vondrka 1 : 3
36. Laš 2 : 3
52. Jasečko 3 : 3
63. Důras 4 : 3

PLZEŇ

Hokejisté Plzně i pošesté v této sezóně doma vyhráli, když v pátečním 11. kole extraligy zdolali Slavii 4:3 v prodloužení. Už pátý úspěch v nastavení v této sezoně zařídil Lasselsbergeru v 64. minutě Michal Důras. Pražané ukončili 142 minut trvající neprůstřelnost gólmana Romana Málka v druhé třetině, získali dokonce vedení 3:1, ale nedokázali ho uhájit.

Článek

Hosté do utkání vstoupili aktivněji a jednoduchou hrou plnou důrazu si rychle vypracovali šance. Obránce Žižka ale trefil bombou od modré čáry pouze horní tyč branky střežené bývalou slávistickou oporou Málkem. Domácí se postupně soupeři vyrovnali v tvrdosti a díky využité početní výhodě se dokonce ujali vedení. Kracík nezištně našel u levé tyče číhajícího Šindela a ten nedal přesunujícímu se finskému gólmanovi Taskinenovi šanci.

Hosté mohli brzy srovnat, Málek však svým pravým betonem zastavil Vondrkovu dvojitou dorážku. Za chvíli projel kolem pravého mantinelu do útočného pásma domácí Matějovský a tvrdou střelou orazítkoval tyčku. Následně hráli hosté přesilovou hru, plzeňský Vampola se ovšem vydal za branku Taskinena a předložil ideální přihrávku Důrasovi. Autor šesti letošních gólů ale tentokrát prostor branky netrefil. Z protiútoku hostující Bednář svižnou ranou opět orazítkoval břevno Málkovy svatyně.

Již v první minutě druhé části se hosté dočkali vyrovnání, když Málek vyrazil pokus Tomici pouze k Beránkovi, jenž ho dorazil do sítě. Viditelně otřesení domácí začali kupit chyby v rozehrávce a Slavia si vynutila nápor. Při vyloučení domácího Fabuše hosté ještě neskórovali, těsně po jeho návratu z trestné lavice se ale po vybídnutí od Micky zblízka trefil Červenka.

O necelé tři minuty později se důrazný Červenka prosadil znovu, když nejprve srazil Málka a poté po objetí branky přihrál na gól Vondrkovi. S dvoubrankovým mankem se domácí nechtěli smířit a začali více dohrávat souboje. Na ledě přibylo agresivity a z ní plynoucích strkanic. Přesto centr první formace Plzně Vampola ideálně přihrál žabičkou Lašovi, jenž snížil na rozdíl jediné branky. Častěji střílející hosté ještě před druhou přestávkou zahrozili dvěma nebezpečnými pokusy Hrušky z otočky.

Třetí třetina nabídla důraznou hru z obou stran. Ve snaze o vyrovnání byli ofenzivně aktivnější domácí. Během přesilovky dokonce Dvořák trefil v pádu levou tyčku. Na druhé straně zaměstnal Málka nebezpečný bekhendový pokus Supa. Domácí srovnali po tvrdé střele Jasečka od modré čáry, když akci vypracoval jeho kolega z obrany Nikolov. Plzeňští hnáni bouřlivým publikem mohli jít do vedení, Taskinen ale zneškodnil střelu Matějovského z mezikruží.

V závěru třetiny hosté nezužitkovali početní výhodu a utkání tak dospělo do prodloužení. Nastavení přineslo několik příležitostí před oběma brankami. Zisk dalšího bodu zajistila domácím pohledná akce Benáka, který vybídl ke skórování Důrase.

Lasselsberger Plzeň - Slavia Praha 4:3 v prodl. (1:0, 1:3, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Šindel (Kracík), 37. Laš (Vampola), 53. Jasečko (Nikolov), 64. Důras (Benák) - 21. Beránek (Tomica), 32. Červenka (Micka), 35. Červenka (Hlavačka). Rozhodčí: Turčan - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 7:7, navíc Duda (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6612.
Plzeň: Málek - Jasečko, Nikolov, Čakajík, Dobrovolný, Benák, Dresler, Cartelli - Důras, Vampola, Laš - Fabuš, Divíšek, Matějovský - Vlasák, Kracík, Ludvík - Dvořák, Šindel, M. Sýkora. Trenéři: Kučera a F. Černý.
Slavia: Taskinen - Kadlec, Vašíček, Hlavačka, Kolařík, Němeček, Drtina, Sloboda, Žižka - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Vondrka - Doležal, V. Růžička ml., Duda. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články