Hlavní obsah

Ton: Chyběla nám lehkost, hlavní jsou ale tři body

Jan ŠkvorSport.cz

Necelých pět minut před koncem se kanonýr Petr Ton řítil úplně sám na znojemského brankáře Trvaje, svoji šanci ale neproměnil. Hned z protiútoku soupeř snížil na rozdíl jediné branky a v závěru zápasu navíc při snaze o vyrovnání trefil horní tyčku Dubovy branky. „Byl jsem trošku nervózní a strachoval se o výsledek. Zaplaťpánbůh, že štěstí stálo při nás,“ oddechl si po zápase Ton, jehož přesilovková trefa z první třetiny nakonec znamenala vítězný gól.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejový útočník Sparty Petr Ton.

Článek

V závěru zápasu jste jel úplně sám na znojemského brankáře Trvaje, který však váš únik zneškodnil. Hned z protiútoku navíc Znojmo snížilo. Mrzela vás poté ona neproměněná šance o to více?

Samozřejmě mě to mrzí, mohl jsem dát na 3:0 a asi by bylo po zápase. Ve finále jsme ale měli štěstí, když Znojmo v posledních vteřinách zápasu trefilo jen břevno.

Věděl jste dopředu, jaké zakončení při nájezdu na Trvaje použijete?

Ne, rozhodl jsem se na poslední chvíli. Jen jsem si ještě na modré stačil zkontrolovat, kde je soupeřův obránce. Věděl jsem, že Trvaj si občas lehá na zem, tak jsem zkusil střelu doprostřed branky. Už jsem mu takhle jeden gól dal. Bohužel to stačil jednou nohou vyrazit mimo branku. Teď už je zbytečné přemýšlet nad tím, co by se stalo, kdybych zakončoval jinak.

Znojmo bylo v závěru zápasu blízko vyrovnání, jak jste poslední vteřiny prožíval?

Určitě jsem byl trošku nervózní a strachoval se o výsledek, ale zaplaťpánbůh, štěstí stálo při nás.

V první třetině jste v přesilové hře vstřelil po přesné přihrávce Jiřího Vykoukala druhý gól. Jednalo se o nacvičenou akci?

Přesilovky jsme v tomto týdnu trochu pozměnili. Jirku Vykoukala trenéři postavili na vrchol kosočtverce, aby měl co nejvíce střel. I tak jsme ale zrovna v této přesilovce museli improvizovat, protože soupeř nám často padal do střel. Nabídnout přihrávku pro zakončení ale umí Jirka výborně. Soustředil už jsem se jen na to, abych trefil branku.

Hodně vám ale pomohl i Martin Štrba, který Trvajovi clonil ve výhledu.

Přesně tak. Gólman se kvůli Martinovi nestačil přesunout. Ono to pak sice možná vypadá velmi jednoduše, ale na mém gólu mají největší zásluhu spoluhráči.

Těsné vítězství by vám ale na druhou stranu mohlo posílit sebevědomí. Pěkný hokej to sice nebyl, výhru jste spíše vydřeli, což tým může hodně povzbudit.

Přesně tak. Z naší strany to nebylo ono, ani pro diváky to nebylo nijak atraktivní, ale počítá se výhra. Vím, že by lidé chtěli vidět co nejvíce gólů, ale pro nás jsou důležité tři body. Musím ale potvrdit, že taková ta lehkost nám proti Znojmu chyběla.

Reklama