Hlavní obsah

Lašák: Byl jsem děravý

LIBEREC

Sklopil hlavu a porážku vzal na sebe. Gólman Ján Lašák nebyl v pátek v Liberci oporou Pardubic. „Kluci si počínali perfektně, ale já jsem byl děravý. Můžu za tři góly. Kdybych trochu zachytal, mohli jsme vyhrát,“ soukal ze sebe.

Článek

Lašák svůj tým nepodržel hlavně ve 2. třetině za stavu 4:2 pro Pardubice. Puk odražený od zadního mantinelu mu Nedorost vrátil do sítě. „Věděl jsem, že mi bude střílet mezi betony, ale špatně jsem se otáčel. Všechno bylo zlé,“ tvrdil Lašák. Přesto Východočeši nebyli daleko od tří bodů. Jenže závěr ovládl liberecký Pavel Kašpařík.

Vyrovnal sice bruslí, ale byl si jistý, že gól musí platit. „Nekopal jsem do puku, prostě mě trefila střela Leoše Čermáka,“ přísahal. Brilantní Kašpaříkovo sólo v oslabení pak přineslo Liberci bonusový druhý bod. „Nejdřív jsem myslel, že puk podržím, pak jsem chtěl alespoň vystřelit a nakonec z toho byl blafák,“ popisoval situaci z 62. minuty muž zápasu. „Udělal to dobře,“ povzdechl si Lašák.

Pardubičtí přesto věří, že je výkon z Liberce může nastartovat. „Hráli jsme dobře už v několika posledních zápasech. Prostě hrajeme venku a to musíme být rádi za každý bod,“ vykládal Petr Sýkora. „Média ale do nás stejně pořád šijou,“ divil se hráč posledního týmu tabulky.

Reklama

Související témata: