Hlavní obsah

Nedoléčený Šlégr byl s bodem z Vítkovic spokojený

OSTRAVA

Moc toužili po tom, aby konečně v Ostravě vyhráli. Hokejistům Litvínova se to nepovedlo ani přesto, že v rozhodujících chvílích vyrovnaného zápasu s Vítkovicemi do hry nasazovali s bolavými zády laborujícího obránce Jiřího Šlégra. „Nakonec však máme bod, což je docela dobré,“ tvrdil urostlý obránce po skončení duelů dvou sousedů v tabulce.

Článek

Trenéři severočeského celku v tom měli jasno. Pokud si to bude situace žádat, půjde Šlégr na led. Nakonec k této variantě sahali hlavně při přesilovkách ve třetí třetině, i když to k obratu ve skóre nevedlo.

Ideální sestava 11. kola O2 extraligy podle redakce Sport.cz
Turek (Č. Budějovice - podruhé v sestavě kola) - Hranáč (Litvínov), Vykoukal (Sparta) - Bílek (Karlovy Vary), Petrovický (Vítkovice - 2), Kašpařík (Liberec).

„Zkusil jsem to aspoň ve chvílích, kdy se zápas mohl zlomit. Škoda, že se nám nepovedlo využít početní výhodu čtyř proti třem ve třetí části, Robert Reichel tam při jedné nadějné střele zlomil hokejku. Takový je hokej,“ krčil rameny Šlégr.

Zatím sám cítil, že teď potřebuje především dobře trénovat. „Je to po zdravotní stránce lepší. Rozhodně ale nejsem na tom stoprocentně kondičně. Zmeškal jsem dva týdny v přípravě a to musí být rozhodně cítit. Věřím, že se do toho co nejrychleji dostanu,“ dodal Šlégr, na jehož hlase bylo poznat, že jej také trápilo silné nachlazení.

Reklama

Související témata: