Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 2:4Hokejisté Zlína prohráli pošesté za sebou, nestačili na Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Hubáček 0 : 1
28. Mokrejš 1 : 1
34. Köhler 1 : 2
39. Mokrejš 2 : 2
57. Gulaši 2 : 3
59. Ujčík 2 : 4

ZLÍN

Hokejisté Zlína prohráli ve dvanáctém extraligovém kole na svém ledě s Vítkovicemi 2:4 a pošesté za sebou odešli z ledu jako poražený tým. Autorem vítězné branky byl v 58. minutě obránce Michal Gulaši. Po pěti prohrách za sebou udělal zlínský kouč Bokroš další změny v sestavě, došlo k rozdělení dvojice Balaštík - Leška, podruhé za sebou dostal před Murínem v bráně přednost Jakub Čech.

Článek

I hosté nastoupili oproti pátečnímu utkání se změnou, produktivního forvarda Petrovického, který odešel do Švédska, nahradil mezi útočníky Weissmannem a Prorokem centr Vala.

První velkou příležitost utkání spálil v šestí minutě domácí útočník Rachůnek, jehož pokus o blafák gólman Prusek vystihl. O chvíli později ale udeřili Ostravané, po nedůrazném odehrání puku Okálem překonal Čecha v přesilové hře střelou zápěstím Hubáček.

Oba celky předváděly svižný hokej, kterému chybělo jen více branek. Domácí se hodně snažili o vyrovnání, jenže ani z bezprostřední blízkosti nedokázali protlačit kotouč za Pruskova záda. Mimo skončily pokusy Kubiše a Pšurného, v přesilovce se neprosadil ani Andrašovský hrající po přestupu z Pardubic první utkání na zlínském ledě.

Až v polovině zápasu ukončil střelecké trápení domácího mužstva Mokrejš, který se švihem trefil přesně pod horní tyčku a sudí Jeřábek po konzultaci s videorozhodčím jeho vyrovnávací zásah uznal. Mokrejš byl při chuti a ve 33. minutě najíždel z boku na Pruska, ovšem ten jeho úmysl trefit mezeru mezi betony vystihl. Jeho spoluhráči pak díky důraznému Köhlerovi opět využili přesilovku a podruhé v zápase šli hosté do vedení.

Další odpověď Zlína přišla ještě v závěru druhého dějství, dvaadvacet vteřin před druhou přestávkou zabojoval u Pruskovy klece Mokrejš a puk skončil pár centimetrů za brankovou čárou.

Na začátku třetí dvacetiminutovky domácí sevřeli svého soupeře v jeho obranném pásmu, ale z velkého tlaku nic nevytěžili. A v závěru je to hodně mrzelo, protože při hře čtyř proti čtyřem nečekaně prostřelil Čecha z křídla Gulaši a rozhodl o výhře Vítkovic. V poslední minutě pečetil výhru hostů střelou do prázdné branky Ujčík.

RI Okna Zlín - Vítkovice Steel 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 29. Mokrejš (F. Čech), 40. Mokrejš (Nosek) - 8. Hubáček, 35. Köhler (Tomášek), 58. Gulaši (Ujčík), 60. Ujčík (Šimíček). Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:11, navíc Trnka, Šimíček (oba Vítkovice) oba 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 3821.
Zlín: J. Čech - Hamrlík, Zubíček, Nosek, Ďurák, Vosátko, Lučka, Galvas - Andrašovký, M. Čech, Rachůnek (16. Ondráček) - Balaštík, Balán, Záhorovský - Kubiš, Leška, R. Pšurný - Okál, F. Čech, Mokrejš. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, Barinka, Kuboš, Heš, Marušák, Trnka, Gulaši - Ujčík, Šimíček, Hubáček - Weissmann, Vala, Prorok - Tomášek, R. Hruška, Köhler - Klimek, Mikula, Krenželok. Trenéři: Fryčer, Daneček a Bolek

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice