Hlavní obsah

Kladno spadlo po prohře se Slavií na poslední příčku

PRAHA

Všechny utkání 12.kola hokejové O2 extraligy nabídl fanouškům nedělní program. Třinečtí hokejisté přivítali na svém ledě pražskou Spartu a po brankách Martyneka a Sekeráše vyhráli dva nula. Závěr zápasu ve Zlíně rozhodl o tom, že si všechny body odvezly Vítkovice.

Článek

Utkání v Třinci příliš bohaté na branky nebylo. Ocelářům se podařilo vsítit puk do sparťanské branky v desáté minutě zásluhou Rostislava Martyneka, který krásně tečoval Semanovo nahození od modré čáry. Krásnou akci předvedli domácí ve 48. minutě v útočné třetině, kdy Štefanka efektně přenechal pod sebou puk Peterkovi, ale z akce nakonec gól nevyplynul. To se ovšem nedá říct o situaci z 58. minuty. Lubomír Sekeráš dostal na modré přihrávku od Juraje Štefanky a bombou trefil mezeru mezi betony Tomáše Duby.

Vítkovice sice brankou Hubáčka vedly od 8. minuty, ale ve druhé třetině napřáhl k tvrdé střele mezi kruhy Mokrejš, a i když si rozhodčí nebyl vstřelenou brankou úplně jistý, po konzultaci s videorozhodčím vyrovnávací branku uznal. Ve druhé třetině se podařilo vítkovickému Köhlerovi dorážkou opět vrátit vedení na stranu hostů, ale zlínský Mokrejš dostal ve 40. minutě úspěšně puk za Pruskova záda.Poslední dvě minuty utkání ovšem rozhodly o tom, že si všechny body odvezou hosté z Vítkovic. Nejdříve Michal Gulaši a hned po něm Viktor Ujčík upravili konečné skóre na 4:2 pro hosty.

Gólové hody viděli diváci v Litvínově, kde to zprvu vypadalo, že si pro debakl přijel vedoucí tým extraligy z Českých Budějovic. Brankostroj započal již ve 27. sekundě utkání litvínovský Lukeš, který střelou z místa mezi kruhy propálil hostujícího brankáře Turka. Do konce první třetiny přidali domácí zásluhou Brandy, Reichla a znovu Lukeše další tři branky. 29. minuta byla znovu šťastnou pro domácího Brandu, který po přihrávce Bendy přehodil ležícího brankáře. Ovšem dvě branky na konci druhé třetiny a další Tomanova ve 49. minutě rozhodla o tom, že Litvínov vyhrál „jen“ 5:3.

Na Kladně přišli důležité okamžiky až ve druhé třetině. Ve 33. minutě Bednář přihrával Tomáši Mickovi, který vlétl do útočného pásma a střelou švihem z pravého kruhu překvapil domácího brankáře. Neuběhla ani minuta, když domácí Ševc chyboval a puku se zmocnil slávistický Červenka, který pohotovým blafákem dostal puk mezi betony Lva. Na začátku třetí třetiny upravil na konečných 3:0 pro Slávii Beránek.

Hokejová O2 extraliga - 12. kolo
Třinec - Sparta Praha 2:0on-line
Branky: 9. Martynek, 58. Sekeráš.
Zlín - Vítkovice 2:4on-line
Branky: 29. Mokrejš, 40. Mokrejš - 8. Hubáček, 35. Köhler, 58. Gulaši, 60. Ujčík.
Kladno - Slavia Praha 0:3on-line
Branky: 33. Micka, 34. Červenka, 41. Beránek.
Ústí nad Labem - Pardubice 1:4on-line
Branky: 33. Klimt - 6. Koukal, 16. Starý, 27. P. Sýkora, 59. Somík.
Plzeň - Liberec 3:4ppon-line
Branky: 14. Důras, 24. Benák, 39. Dvořák - 32. Žabka, 39. L. Čermák, 41. V. Nedorost, 61. L. Čermák.
Karlovy Vary - Znojmo 2:1ppon-line
Branky: 7. Kumstát - 13. Bičánek.
Litvínov - Č. Budějovice 5:3on-line
Branky: 1. Lukeš, 15. Branda, 18. Reichel, 20. Lukeš, 29. Branda  - 38. V. Hübl, 39. Kůrka, 49. Toman.

Reklama

Související témata: