Hlavní obsah

Kladno - Slavia 0:3Slavia po čtyřech letech vyhrála v Kladně, které je nyní poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Micka 0 : 1
33. Červenka 0 : 2
40. Beránek 0 : 3

KLADNO

Kladenští hokejisté sice předvedli ve 12. kole hokejové extraligy proti pražské Slavii výrazně lepší výkon než při předcházejících dvou porážkách v Litvínově a s Karlovými Vary, na body to však opět nestačilo. Po prohře 0:3 se navíc Středočeši propadli na samé dno tabulky.

Článek

Oba týmy začaly utkání bojovně, ale především s důrazem na zajištěnou defenzívu, takže diváci příliš rušných momentů neviděli a spousta střel se zásluhou blokujících hráčů ani nedostala k brankářům. Jako první byl v akci domácí Lev, jenž dostal přednost před jedničkou Orctem, s bekhendem Červenky a následným doklepnutím Vondrky si však poradil. Po chvilce zahrozil na druhé straně Čurilla, ani Svoboda v brance Slavie se však nenechal zahanbit.

Ve 13. minutě přišla z hostujících holí největší šance úvodní dvacetiminutovky. Beránek při přečíslení dvou na jednoho chytře počkal se střelou do posledního možného okamžiku, Lev však našel puk v lapačce. Odpovědí Kladna byla vzápětí pěkná kombinace na jejím konci se ocitl Bělohlav, zkusil přelstít Svobodu bekhendovým blafákem, i v tomto případě však čarovala lapačka gólmana. Do první přestávky zaujala ještě šance Horny, jenž však po přihrávce Gardoně pálil z mezikruží nad.

Kladenští měli jedinečnou příležitost jít do vedení hned v úvodu druhého dějství, kdy Martin Procházka našel zpoza branky ideálně Ševce, hosty ovšem zachránil znovu Svoboda. Ještě v polovině duelu byl proto stav bezbrankový. Ve 32. minutě sice ještě neuspěl bekhendem Hruška, následovala však slávistická přesilovka, při níž prostřelil do té doby výborného Lva střelou zápěstím Micka a favorit vedl.

Následovalo vyloučení hostujícího beka Němečka a místo kladenské odpovědi zvýšení Slavie; Červenka se v úniku dostal až před Lva, jehož oklamal kličkou do bekhendu a pohodlně dopravil puk do sítě. V poslední minutě druhé třetiny se Kladnu naskytla dvacetivteřinová přesilovka pět na tři, ale nejen že z ní domácí neskórovali, po druhé pauze, kdy už byl Růžičkův výběr ve čtyřech, dokonce znovu inkasovali. Druhý gól Slavie v oslabení vstřelil Beránek, který nachytal nepozorného Lva nahozením od postranního mantinelu a Slavia bez problémů dokráčela za první výhrou na kladenském ledě od září 2003, kdy zvítězila také 3:0.

Geus Okna Kladno - Slavia Praha 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 33. Micka (Bednář), 34. Červenka (Kadlec), 41. Beránek (Sloboda). Rozhodčí: Mikula - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 2386.
Kladno: Lev - Ševc, Hájek, Šmach, Schnabel, Nádašdi, M. Štěpánek - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Gardoň, Tomajko - Horna, Kalla, Tenkrát - Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.
Slavia: Svoboda - Kadlec, Kolařík, Vašíček, Hlavačka, Němeček, Drtina, Sloboda, Žižka - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Vondrka - Doležal, V. Růžička ml., Duda. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice