Hlavní obsah

Karlovy Vary - Znojmo 2:1Kumstát zajistil dvěma góly výhru Karlových Varů nad Znojmem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kumstát 1 : 0
11. Bičánek 1 : 1
60. Kumstát 2 : 1

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů bodovali i ve dvanáctém utkání nového ročníku extraligy a v neděli zdolali doma Znojmo 2:1 v prodloužení. Dvěma góly se o to zasloužil útočník Petr Kumstát, který rozhodl o výhře Energie už po 23 vteřinách nastavení.

Článek

Úvod utkání patřil domácím. Hned v první minutě minul branku po Bílkově přihrávce z dobré pozice Řezníček, Západočeši měli i nadále převahu i díky Chvátalově vyloučení, ale další větší šanci měl až v 7. minutě Zucker, který se však po akci Milana Procházky dostal moc blízko k brankáři Trvajovi. Vzápětí už Energie slavila vedení, když Košťálovo zakončení ještě znojemský gólman vyrazil, ale na Kumstátovu dorážku už nestačil.

Potom zahrozil při signalizovaném vyloučení Milan Procházka, v následné početní převaze se Orli bez potíží ubránili. Znojmo udeřilo ve 13. minutě, kdy při hře čtyř proti čtyřem Bičánek z levého kruhu pro vhazování prostřelil Mensatora tvrdou ránou mezi betony. Vyrovnala se i hra, hosté povzbuzeni gólem začali více ohrožovat karlovarskou branku.

Ve druhé třetině se na vyloženou šanci dlouho čekalo. Oba celky pozorně bránily a gólmani pokusy z dálky bez větších problému likvidovali. Po polovině utkání promarnil dvě možnosti karlovarský Košťál, a poté, co Haman ze slibné pozice nezamířil přesně, měli další příležitosti získat opět vedení Západočeši. Kristek ani Melenovský ale těsně před sirénou Trvaje nepřekonali.

Do třetí dějství vstoupili aktivněji Znojemští a na druhé straně se přes jejich obranný val ve středním pásmu prosadil v 45. minutě Kumstát, ale Trvaj zasáhl efektně lapačkou. Energie postupně vytvářela tlak, po Kristkově přihrávce však nedotáhl koncovku bekhendem Melenovský. Při Eratově trestu se nedostal k dorážce před odkrytou brankou Kraft a už při plném počtu hráčů na ledě znojemský gólman kryl Košťálovu ránu z mezikruží.

Prodloužení neodvrátily ani přesilové hry. Domácí hráli jednu, hosté dvě, ale při té druhé svůj tlak ve vítězný gól neproměnili. Energie nastavení rychle ukončila, když po akci Skuhravého skóroval Kumstát.

Energie Karlovy Vary - Znojemští Orli 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Kumstát (Košťál), 61. Kumstát (Skuhravý) - 13. Bičánek (R. Procházka). Rozhodčí: Minář - Kis, Padevět. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 3200.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Mudroch, Němec, Řezníček, Grof, Duben, Brňák, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Hluchý - Melenovský, Kristek, Skladaný - Zucker, Pech, Milan Procházka. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Znojmo: Trvaj - Kříž, Jareš, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Chvátal, Švrček - Erat, Dopita, M. Růžička - Kucharczyk, Haman, Plášek - Padělek, R. Procházka, Selingr - od 30. navíc Meidl. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín