Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 3:4Čermák dovedl hokejisty Liberce k výhře v prodloužení v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Důras 1 : 0
23. Benák 2 : 0
31. Žabka 2 : 1
38. Dvořák 3 : 1
38. Čermák 3 : 2
40. Nedorost 3 : 3
60. Čermák 3 : 4

PLZEŇ

Hokejisté Plzně prohráli ve dvanáctém extraligovém kole Liberci 3:4 v prodloužení, přestože Západočeši v průběhu zápasu dvakrát vedli o dva góly. Soustředěně hrající Liberec táhl Leoš Čermák, který zaznamenal dvě branky a jednu asistenci, čímž si upevnil vedení v kanadském bodování extraligy. Tři kanadské body získal i jeho spoluhráč Václav Nedorost. Plzeň si na domácím ledě zahrála již šesté prodloužení v sezóně, podruhé druhý bod ztratila.

Článek

Domácí se dostali záhy do tempa díky přesilové hře. Po jejím uplynutí přihrával při přečíslení Vampola Důrasovi, a ten zblízka prověřil gólmana Liberce Fikrta, který tentokrát nahradil odpočívajícího Hniličku. Hosté poprvé zahrozili po rychlém brejku, při němž Nedorost od mantinelu přihrál najíždějícímu Kašpaříkovi, jehož teč z bezprostřední blízkosti skončila na levé tyči plzeňské branky.

Ve 14. minutě se lépe kombinující domácí dočkali vedoucí branky. Střelu Laše totiž Fikrt vyrazil pouze k Důrasovi, jenž se bez přípravy trefil přesně pod horní tyčku a zaznamenal již svůj osmý letošní zásah. Ve zbytku první třetiny obě mužstva pozorně bránila a gólmana domácích Málka málem překvapila jen Plodkova svižná střela z pravého křídla.

Prostřední část začala lépe pro domácí, kteří dokázali zužitkovat početní výhodu. Benákova prudká, ale nepřesná střela od modré čáry se totiž odrazila od zadního mantinelu do výstroje padajícího Fikrta a skončila v síti. Hosté mohli snížit během téměř půl druhé minuty dlouhé přesilovky pět na tři, Málek ovšem dokázal akrobaticky ramenem vyrazit Jirušovu bombu z pravého kruhu.

Snaživě hrající hosté se dočkali snížení až po polovině utkání, když po chybě domácí defenzivy skóroval neobsazený Žabka příklepem z mezikruží. O chvíli později se až před Málka proháčkoval uzdravený Šachl, jehož střelu však strážce domácí svatyně se štěstím zneškodnil. Domácím vrátil dvoubrankové vedení v přesilové hře Dvořák, který úspěšně tečoval Fabušovu ránu od modré čáry. O padesát vteřin později ale po vyhraném vhazování přihrál Žabka bekhendem u pravé tyče nekrytému Čermákovi, který snížil.

Již úvodní minuta třetí části přinesla vyrovnání Liberce. Nedorostova nepříliš nebezpečná přesilovková střela totiž překvapila do té doby bezchybného Málka. Domácí poté viditelně znervózněli, přesto při přesilové hře dorážel Divíškovo nahození Ludvík těsně vedle branky Fikrta. Domácí se stále více dostávali pod tlak, a tak faulovali.

Čermákovu střelu mířící do protipohybu Málek vykopl pravým betonem. Závěr třetí třetiny odehráli oba soupeři opatrně, a tak utkání dospělo do prodloužení. V jeho úvodu chyboval Kracík a přečíslení využila dvojice Nedorost a Čermák. Hrdina zápasu se trefil opakovanou střelou přesně do levého horního růžku a hosté tak ukončili sérii třech výher Západočechů za sebou.

Lasselsberger Plzeň - Bílí Tygři Liberec 3:4 v prodl. (1:0, 2:2, 0:1 - 0:1)
Branka a nahrávka: 14. Důras (Laš), 24. Benák (Dvořák), 39. Dvořák (Fabuš) - 32. Žabka (V. Nedorost), 39. L. Čermák (Žabka), 41. V. Nedorost (L. Čermák), 61. L. Čermák (V. Nedorost). Rozhodčí: Fraňo - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. Diváci: 5703.
Plzeň: Málek - Jasečko, Nikolov, Cartelli, Čakajík, Benák, Dobrovolný - Důras, Vampola, Laš - Fabuš, Divíšek, Matějovský - Vlasák, Kracík, Ludvík - Dvořák, Šindel, M. Sýkora. Trenéři: Kučera a F. Černý.
Liberec: Fikrt - Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Zíb, Holub - L. Čermák, Kašpařík, V. Nedorost - Klimenta, Plodek, Víšek - Vantuch, Pabiška, S. Procházka - O. Hruška (30. Šachl), Dušek, Špaček. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata: