Hlavní obsah

Litvínov - Č.Budějovice 5:3Hokejisté Litvínova ukončili vítěznou sérii Českých Budějovic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Lukeš 1 : 0
14. Branda 2 : 0
17. Reichel 3 : 0
19. Lukeš 4 : 0
28. Branda 5 : 0
37. Hübl 5 : 1
38. Kůrka 5 : 2
48. Toman 5 : 3

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili ve dvanáctém extraligovém kole vedoucí tým soutěže z Českých Budějovic 5:2 a ukončili tak sérii deseti výher soupeře za sebou. Severočeši rozhodli o svém úspěchu již v první třetině, kdy překonali brankáře Mountfieldu Romana Turka a Martina Altrichtra čtyřikrát.

Článek

Litvínovští měli famózní nástup. Lukešovi totiž stačila necelá půlminuta k tomu, aby otevřel skóre zápasu. Turek tak přišel o šanci překonat v Litvínově rekord Martina Vojtka v počtu minut bez inkasované branky. Turkovi chybělo k výkonu třineckého gólmana 218:09 více než 44 minut. Otřesená českobudějovická jednička navíc již ve druhé minutě nedělního utkání po závaru před svou brankou střídala.

Jeho nástupce Altrichter dokázal držet čistý štít až do poloviny 15. minuty. Litvínov hrál přesilovku. Branda se po přihrávce Šlégra dokázal protáhnout mezi obránci a přesně mířenou střelou zaznamenal druhou litvínovskou branku. O tři minuty později udeřili domácí při přesilové hře znovu. Po sérii příležitostí, při nichž Altrichter chvílemi doslova čaroval, už nestačil na tvrdou střelu Reichla. V závěru třetiny upravil na 4:0 svým druhým gólem v utkání Lukeš, který tak zužitkoval třetí domácí početní převahu v řadě.

Brankostroj žluto-černých pokračoval i po přestávce. Jihočeši sice více srovnali krok, ve 29. minutě dokonce Gřegořek nastřelil tyč, ale branky se dočkali domácí. Branda projel českobudějovickou obranou a zvýšil vedení na hrozivých 5:0. Hosté se však otřepali. Dvě minuty před koncem druhé třetiny se ocitl v nájezdu na Fraňka Viktor Hübl a nemýlil se - 5:1. Ještě do přestávky ujel Kůrka a vstřelil druhý gól Českých Budějovic.

Třetí třetina se hrála v podstatě pod taktovkou hostujícího celku. Ten si sice dokázal vytvořit obrovský tlak, ale vykřesal z něj pouze jediný úspěch, o který se postaral tvrdou ranou obránce Toman. České Budějovice se v samotném závěru ještě odhodlaly ke hře bez brankáře, ale Litvínov cennou výhru udržel.

Litvínov - Mountfield České Budějovice 5:3 (4:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Lukeš (Koma), 15. Branda (Šlégr), 18. Reichel (Kubinčák), 20. Lukeš (Reichel), 29. Branda (Benda) - 38. V. Hübl (Hřebejk), 39. Kůrka (Sailer), 49. Toman (V. Hübl). Rozhodčí: Rejthar - Bádal, Kabourek. Vyloučení: 6:11. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3526.
Litvínov: Franěk - Šlégr, Koma, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Kubát - Lukeš, Reichel, Kubinčák - Bednařík, Branda, Benda - Jenáček, J. Černý, Jánský - Machulda, Rindoš, Sklenička. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
České Budějovice: Turek (2. Altrichter) - Toman, Gřegořek, Vydarený, Sičák, F. Novák, Bolf, Frolo, od 48. navíc Mucha - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Mertl, Sailer - Veselý, Vak, Kotrla - Hřebejk, Šimánek, Gulaš. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata: