Hlavní obsah

Lašák: Radost po šesti měsících

ÚSTÍ NAD LABEM

Až na jedenáctý pokus se pardubičtí hokejisté dočkali tříbodového zisku v extralize. Jejich vzkříšení odnesl na svém ledě nováček soutěže. Po skončení zápasu zavládla v kabině Východočechů velká úleva.

Článek

"Náramně si to užíváme. Na tuhle chvíli jsme čekali vlastně šest měsíců, od dubnové finálové série proti Spartě. Šňůra bez kýžené výhry už byla ubíjející," oddechl si brankář Ján Lašák, který patřil ke strůjcům vítězství 4:1. "Zápas se pro nás vyvíjel podle představ, rozhodli jsme už v první třetině.

Předpokládaný tlak Ústí se naštěstí nedostavil, naopak jsme je od začátku přehrávali. Ustáli jsme i soupeřův tlak ve druhém dějství," rozebíral duel pardubický gólman. A zároveň ocenil výkon spoluhráčů. "Kluci předvedli špičkový výkon v defenzívě a hodně mi to v brance usnadnili," pokyvoval Lašák hlavou. Inkasoval pouze jednou. "Nad tím, že mi těsně uniklo vychytané čisté konto moc nepřemýšlím. Hlavní jsou tři body, které nám dodají sebedůvěru pro další zápasy," zdůraznil slovenský brankář.

Autorem klíčového gólu na 3:0 pro hosty byl Petr Sýkora. "Blažek mě krásně vysunul do úniku, stačilo jen přesně zakončit," popsal svou trefu, při níž prokázal pověstnou rychlost i chladnokrevnost v koncovce. V úterý se již Pardubičtí představí poprvé doma před vlastním publikem.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín