Hlavní obsah

Nejprve ztratili Turka, poté i neporazitelnost

Michal OsobaPrávo

Většinou klidný českobudějovický kouč Josef Jandač po první třetině zápasu v Litvínově soptil. Není divu, suverén hokejové extraligy prohrál úvodní část na stadiónu Ivana Hlinky 0:4 a jen stínoval skvěle hrajícím Severočechům.

Článek

Hokejisté Mountfieldu se pyšnili neprostupnou obranou, lídr soutěže do včerejška dlouhých 173 minut nedostal gól. Jenže Roman Turek, mimochodem v zápise o utkání, který měli novináři k dispozici, uvedený zřejmě pod vlivem své dlouholeté přezdívky „Eda“ jako Eduard Turek, inkasoval už po 27 sekundách. Tak brzy přišel možná rozhodující moment utkání. „Když se dá gól z prvního střídání, vždycky to tým nakopne. Od něj se další minuty odvíjely,“ pochvaloval si jeho autor František Lukeš.

O chvíli později totiž další kiks jihočeské obrany znamenal nájezd Jánského, jenž hákován spadl na Turka. Opora Budějovic dojela na střídačku jen s pomocí spoluhráčů a maséra. „Má zablokovanou krční páteř, ale snad to není nic vážného,“ pravil budějovický kouč Josef Jandač.

Do branky tak musel už ve 2. minutě poprvé v sezóně Martin Altrichter. „Je to lepší než tam jít v půlce zápasu, člověk je aspoň ještě rozehřátý,“ vykládal čtyřiatřicetiletý gólman, jenž naposledy chytal extraligu právě v Litvínově. Ale ani znalost domácích střelců mu příliš nepomohla. „Třeba Dana Brandu znám dobře a dal mi dva góly,“ pousmál se hořce.

Až přestávková bouře Jihočechy probrala. „V šatně bylo hodně rušno,“ přiznával Altrichter. Jihočeské zmrtvýchvstání ale přišlo pozdě. „Já pořád věřil, že to ještě dotáhneme na nájezdy,“ neztrácel víru gólman. Nestalo se, Budějovice poprvé v sezóně nezískaly ani bod.

Reklama

Související témata: