Hlavní obsah

Kumstát je rád, že góly Karlových Varů dává více střelců

KARLOVY VARY/PRAHA

Karlovarský útočník Petr Kumstát v neděli proti Znojmu zavzpomínal na střeleckou formu z minulé sezóny a dvěma góly zařídil výhru. Vylepšil si tak dosud chudou sbírku dvou branek z předešlých jedenácti utkání a zaslouženě získal místo v ideální sestavě 12. kola O2 extraligy podle redakce Sport.cz.

Článek

Pětadvacetiletý Kumstát je rád, že v tomto ročníku je střelecká úspěšnost týmu rozmělněna mezi více hráčů a produktivita nestojí pouze na elitní formaci, v které hraje s Václavem Skuhravým a Janem Košťálem. "Góly dávají všichni a tak to má být," řekl novinářům po utkání Kumstát.

Vedle první formace se prosazují také uzdravený Milan Kraft, nové posily Vítězslav Bílek, Marek Melenovský a další, mezi obránci mají střeleckou formu nyní zraněný Jiří Hanzlík a také navrátilec z Ústí Jakub Grof. A Energii bodová šňůra ve všech dvanácti zápasech vynesla na druhou pozici.

Ideální sestava 12. kola O2 extraligy podle redakce Sport.cz:
Vojtek (Třinec - podruhé v sestavě kola) - Sekeráš (Třinec), Toman (Budějovice - 4) - Kumstát (K. Vary - 2), Čermák (Liberec - 2), Nedorost (Liberec).

Kumstát byl rád, že v neděli také velkou měrou přispěl k dalšímu zisku. "Hlavně, že jsme vyhráli. Doufám, že se mi bude dařit i v dalších zápasech," prohlásil bez čtyř centimetrů dvoumetrový útočník, který byl v neděli jediným střelcem v dresu domácích.

Podle něj bylo těžké se prosadit přes pětici znojemských hráčů, kteří bránili střední pásmo. V 45. minutě se to však Kumstátovi podařilo, ale po sólovém nájezdu zasáhl úspěšně lapačkou Jiří Trvaj. "Mrzí mě to, mohlo z toho být víc bodů," dodal.

Reklama

Související témata: