Hlavní obsah

Do pardubické haly se vrací hokej, rekonstrukce ještě nekončí

V úterním extraligovém utkání proti Zlínu se pardubičtí hokejisté vrátí do svého domácího prostředí v ČEZ Areně. Ačkoliv na stadiónu, který prochází nákladnou modernizací, potrvá stavební ruch patrně až do konce roku, získala hala povolení k předčasnému užívání stavby. Novinářům to řekli zástupci Městského rozvojového fondu (MRF) Pardubice, který sportoviště vlastní.

Článek

"Předpokládáme, že se nám však podaří dokončit stavbu dřív," řekl ředitel MRF Aleš Kopecký. Už od počátku října hrají v hale pardubičtí basketbalisté, při jejichž ligových zápasech však fanoušci používají pouze část tribun. Na konci roku se v Pardubicích uskuteční juniorské mistrovství světa v hokeji.

Rekonstrukce za 132 miliónů korun počítá především s navýšením kapacity o několik stovek míst, přístavbou nového ochozu, modernizací odbavovacího systému či nových sociálních zařízení a bufetů. Sportovci začnou užívat nové šatny, MRF získá větší skladovací prostory.

Stavebníkům zbývá dokončit povrch stavby včetně fasády. "Stavět hrubou stavbu je v uvozovkách jednoduchá záležitost. Dokončení detailů jde pomalu. Navíc nám komplikuje život plný provoz arény. Čas, kdy můžeme stavební firmu pustit do arény, počítáme na hodiny," uvedl technický náměstek MRF Alfréd Mede.

Při úterním hokejovém zápase bude stadion kvůli rekonstrukci přístupný pouze z jižní strany. ČEZ Arena proto bude otevřená již dvě a půl hodiny před utkáním. Kopecký doplnil, že na západní straně nebudou mít ještě návštěvníci nějaký čas k dispozici bufety.

Na modernizaci ČEZ Areny si MRF vzal úvěr 132 miliónů korun. Většinu investice - okolo 105 miliónů - zaplatí pardubický hokejový klub ve zvýšeném nájemném. Zbylou sumu bude MRF 15 let splácet bance.

Reklama

Související témata: