Hlavní obsah

Kladno je na dně, se změnami ale počká

KLADNO

Jsou mistry světa, mají zlato z olympiády, ale takovou krizi ještě neprožili. Patera, Procházka a spol. se teď choulí na konci extraligové tabulky. "Už jsme vyzkoušeli snad všechno, a nepomáhá vůbec nic," říká zničeně kapitán Pavel Patera.

Článek

Nic nepomáhá, hokejové Kladno však se změnami nespěchá. Uvidí se až po dalších dvou domácích zápasech. Páteční duel s Pardubicemi a nedělní s Třincem mohou trenérské dvojici Müller–Kasík vrátit jistotu. Anebo zlomit vaz… Ve vzduchu jsou i hráčské výměny.

„Takovou krizi jsem ještě nezažil,“ říká Pavel Patera, kapitán Kladenských. Vyzkoušeli už všechno možné, ale nepomohlo nic. Ani roztržení „dvojčat“ Patery s Procházkou, ani změna na postu gólmana. Mladík Lev, který proti Slavii poprvé od začátku chytal místo zkušeného Orcta, svou roli nezvládl. „Házet ale porážku na gólmana není řešení,“ tvrdil asistent Petr Kasík.

Moc dobře ví, že také jeho pozice je v ohrožení. V neděli se skalní fanoušci vytasili s transparentem „Müller ven“ a vyzývali služebně nejstaršího kouče extraligy k rezignaci. „Nevím, jestli se ti lidé na hokej dívali, ale muselo by jim být jasné, že pan Müller za současné umístění v tabulce nemůže,“ reagoval Kasík. „Kdyby musel odejít trenér, moc by mě to mrzelo,“ řekl Patera.

Chybí lehkost a jiskra 

V kladenské kabině sice vedle sebe sedí řada zkušených borců, ale nikdo nedokáže strhnout ostatní. „V každém zápase si říkáme, že teď už musíme, ale pak přijde křeč. Nejde to nikomu. Když dostaneme gól, zlomí nás to,“ vykládal Patera.

I brankář Slavie Adam Svoboda se divil, jak lehce přišel k první nule sezóny. „Z kladenské strany ten zápas neměl vůbec jiskru, chyběla jim lehkost. Bylo to vidět i na Patýsovi. Chtěl dát žabičku a puk mu udělal palačinku přes hokejku,“ divil se slávistický gólman. „Na druhou stranu jsou to kladenští psi, zkoušeli to až do konce.“

Nic jiného teď Kladnu ani nezbývá. „Když jsem byl mladší, tak se člověk dokázal lépe odreagovat, ale teď jsem hlavně rád, že hrajeme až v pátek. Psychicky se dáme trochu do kupy, potrénujeme a zkusíme to znovu,“ povzdechl si šestatřicetiletý Patera.

Reklama

Související témata: