Hlavní obsah

Hráči si mysleli, že to půjde samo, říká trenér Pardubic

Josef PešoutSport.czPrávo

Nepříjemný začátek sezóny prožili hokejisté Pardubic. Kvůli rekonstrukci domácího stadiónu odehráli jedenáct úvodních kol na ledě soupeřů, odkud si odvezli pouhých osm bodů. Tříbodového zisku se Východočeši dočkali až v úterý na ledě nováčka z Ústí a v tabulce je pod nimi jen trápící se Kladno. „Po všech stránkách to byla nepříjemná série,“ říká před prvním domácím duelem v nové sezóně trenér Miloš Říha.

Článek

Jak hodnotíte šňůru jedenácti zápasů na ledě soupeřů, z níž máte jen osm bodů a Pardubice figurují na předposlední příčce extraligové tabulky...

Po všech stránkách to byla nepříjemná série. Na jejím začátku jsem snil o výraznějším přísunu bodů, myslel jsem si tak na čtrnáct patnáct. Bohužel jsme prolajdačili první tři utkání a pak si hráči mysleli, že to půjde samo. Vytratil se týmový duch a z toho vyplynuly další porážky.

První tříbodové vítězství přišlo až nakonec v Ústí. Nebylo to čekání zničující?

Pardubické mužstvo rozhodně nepatří do dolních pater tabulky, proto jsem těžko nesl, že se trápíme u dna. Trpělivě jsem věřil, že tu černou bilanci zlomíme. K výhře v normální hrací době jsme měli blízko už mnohem dříve, jenže vinou nervozity jsme dobře rozehrané zápasy nedotáhli do konce. Vyšlo to až proti nováčkovi, i když jsme se při tříbrankovém vedení zase klepali o výsledek.

Nevyhnul jste se ale zásahu do soupisky, po uvolnění útočníka Andrašovského do Zlína vypadl ze sestavy i další slovenský forvard Pucher. Co s ním teď bude?

Peter Pucher se ještě necítí v kondici, proto jsme volili variantu s týdenním zápasovým klidem. Usilovně trénoval, aby byl připraven co nejdříve naskočit do extraligy.

V úterý hrajete konečně poprvé doma, jaký to bude zápas?

Mohlo by se zdát výhodné, že nás čeká Zlín, který teď prohrál šestkrát v řadě. Přes momentální krizi ale umí hrát dobře odzadu a bude vyčkávat na naše chyby. V žádném případě nesmíme bezhlavě útočit, i když diváci nás určitě poženou na zteč.

Těšíte se na silnou podporu z hlediště?

Fanoušci, kteří za námi jezdili poctivě i po republice, si zaslouží vítězství. Doufám, že je nezklameme.

Reklama

Související témata: