Hlavní obsah

Plzeňským hokejovým fandům budou nabízet lístky terminály Sazky

Plzeňští hokejoví fanoušci si budou moci možná už od začátku příštího roku kupovat vstupenky na terminálech Sazky, kterých je jen v Plzni 76 a v celé republice asi 7000. Zatím mohou tento systém využívat pouze návštěvníci pražské Sazka Areny. Po úterním jednání s vedením plzeňského extraligového klubu to řekl generální ředitel Sazky Aleš Hušák.

Článek

O projektu za desítky miliónů korun jedná Sazka s prezidentem HC Lasselsberger Plzeň půl roku. "Termín zprovoznění závisí na tom, kdy požádáme o stavební povolení," dodal Hušák. Sazka se už dohodla s hasiči na umístění turniketů, má také jasno o přestavbě datových a telekomunikačních kabelů a zajištění přenosu dat z haly do centrály v Praze. Systém má začít fungovat nejpozději v dubnu.

Hokejoví příznivci se tak dostanou k lístkům pohodlněji. "Jestli dnes chodí na dvě až čtyři místa, tak v Plzni jich bude 76 a v celém kraji necelých 600. Ale vy si budete moci tu vstupenku koupit třeba v Ostravě, to znamená na celé síti 7000 míst," uvedl Hušák. Lidé nejvíce využívají registraci na internetu, zapíší si číslo a dojdou si do nejbližší sběrny vstupenku koupit.

Náklady na investici včetně hrazení provozu systému po celou dobu trvání smlouvy dosáhnou několika desítek miliónů korun. Konkrétní sumu ani délku kontraktu s plzeňským klubem Hušák zveřejnit nechtěl. "Do toho bude mluvit i majitel haly, což je plzeňský magistrát," dodal.

Stejný systém prodeje vstupenek jako v Plzni má podle Hušáka využívat i nový stadion fotbalistů Slavie Praha v Edenu. Ten má být dostavěn na jaře příštího roku.

Reklama

Související témata: