Hlavní obsah

Pardubice odhalily pamětní desku Martinu Čechovi

PARDUBICE

Poslední oficiální vzpomínkou na tragicky zesnulého pardubického obránce Martina Čecha začala hokejová sezóna ve zrekonstruované ČEZ Areně. Kapitán Pardubic Miroslav Hlinka společně se šéfem fanklubu Karlem Klodnerem odhalili před zápasem proti Zlínu v útrobách jižní tribuny pamětní desku s fotografií a posledním dresem, který Čech oblékl při finále Tipsport Cupu s Karlovými Vary.

Článek

Jednatřicetiletý hokejista zahynul na začátku září při autonehodě. "Při vzpomínce na Martina Čecha si uvědomujeme, že je v životě něco víc než vítězství či porážky," uvedl Klodner. "Martin tu s námi vždycky zůstane," řekl Hlinka.

Vedle zástupců klubu se pietního aktu zúčastnili také rodiče Martina Čecha. "Chtěl bych poděkovat pardubickému klubu a přál bych si, abychom se sem mohli vrátit na finále," řekl Čechův otec. Přítomní fanoušci na závěr celého aktu ocenili Čecha potleskem. V tvářích mnohých z nich se objevily slzy.

Na začátku utkání vyprodaná hala Čechovi ještě jednou zatleskala vestoje a domácí hráči symbolicky pouze ve čtyřech s ním odehráli pomyslné poslední střídání.

Reklama

Související témata: