Hlavní obsah

Jediným cílem je vyhrát ligu, svěřil se slávistický hokejista Bednář

PRAHA

Hokejisté Slavie Praha si zpestřili úterní odpoledne návštěvou rozestavěného fotbalového stadiónu v pražském Edenu, budoucí chloubou jejich fotbalových kolegů. Kromě procházky po ochozech nového stánku přišla řeč i na výkony slávistických hokejistů. "Podařil se nám výborný vstup do sezóny, ale chce to stále makat," podotkl forvard Jaroslav Bednář.

Článek

Hokejová Slavia Praha odehrála v O2 extralize posledních pět kol na kolbištích soupeře, a tak jí jistě středeční odpolední exkurze po tribunách rozestavěného stadiónu v Edenu přišla vhod. "Na takovéhle stavbě jsem se podívat ještě nikdy nebyl a je to moc zajímavé. Myslím, že nová hala přiláká spoustu lidí. V Čechách však není lehké naplnit tak velkou arénu jak v hokeji, tak i ve fotbale,“ uvědomuje si jeden ze členů hokejové výpravy Jaroslav Bednář.

Na otázku, zda se třicetiletý hokejový forvard zná s někým s fotbalistů v bílo-červené kombinaci odpovídá pohotově. „Znám se s támhletím pánem,“ a ukazuje přitom na Vladimíra Šmicra, jenž právě poskytuje rozhovor. „Ten tu bude mít určitě vlastní lóži,“ dodává Bednář s nadsázkou.

Slávistický hokejista s úsměvem připouští, že by si bez váhání zahrál pod širým nebem ve stylu NHL. „Jakmile se jedná o fanoušky, tak jsem pro každou legraci.“

Odchovanec Slavie strávil poslední dvě sezóny v ruském Avangardu Omsk a přivykání na novou halu mu tedy nedělalo větší potíž. „Pro Slavii je už nyní symbolem Sazka Aréna. Hráči si zvykli, máme tam zázemí i pohodlí. Je to lepší, než hrát ve staré hale, byť tam byla skvělá atmosféra,“ přiznává.

Domácí prostředí znovu po pěti kolech

Do Sazka Arény se hokejisté Slavie vrátí v pátek po téměř třech týdnech. Naposledy hráli před svými fanoušky 30. září. Poté je čekala série pěti utkání na soupeřově ledě. Svěřenci Vladimíra Růžičky v nich získali třikrát plný počet bodů. „Podařil se nám výborný vstup do sezóny, ale chce to stále makat, aby se nestala nějaká šňůra prohraných utkání a nedostali jsme se do problémů,“ varuje před přílišným optimismem hráč s číslem 21.

Mezi 16. a 27. listopadem odehrají „sešívaní“ hokejisté šest utkání před svými příznivci. Zatím čtvrtý muž kanadského bodování Slavie se těší, ale zároveň si uvědomuje sílu soupeřů. „Doma je doma, ale je jedno jestli hrajeme šest zápasů doma a pět venku. Žádný zápas není jednoduchý, všechna mužstva jsou dobře připravená. Výborně bruslí a nesmíme vypustit jediné střídání.“

A jaké cíle si klade bývalý útočník Los Angeles Kings či Floridy Panthers? „Jediným cílem je vyhrát ligu, to je jediný můj cíl,“ prohlásil závěrem Bednář.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín